Cumhuriyetin ilk modern meydanı müzesine kavuştu!

Cumhuriyet’in ilk modern meydanlarından Taksim Cumhuriyet Meydanı, Cumhuriyet Müzesi’ne kavuştu! Meydanın simge yapılarından Taksim Maksemi, İBB Miras’ın özenli restorasyon ve yeniden işlevlendirme çalışmalarının ardından İBB Cumhuriyet Müzesi olarak kapılarını açtı. Cumhuriyet’in 100. yılına armağan edilen müze; Kurtuluş’tan Kuruluş’a uzanan kapsamlı içeriği, koleksiyonu ve ev sahipliği yapacağı etkinliklerle Cumhuriyet ruhunu meydana taşıyacak.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyetin ilk modern meydanı müzesine kavuştu!

Taksim Cumhuriyet Meydanı’na adını veren, meydanın simge yapılarından Taksim Maksemi, İBB Cumhuriyet Müzesi olarak kapılarını açtı.

Yüzlerce yıldır şehre tanıklık eden Taksim Maksemi, İBB Miras tarafından tamamlanan kapsamlı restorasyon ve yeniden işlevlendirme çalışmalarının ardından yeniden kent hayatına açıldı.

Cumhuriyetin ilk modern meydanı müzesine kavuştu!

Cumhuriyet’in 100. yılını selamlayan müze; millî mücadele yıllarından Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan kapsamlı içeriği, Atatürk’ün kişisel eşyalarını da barındıran koleksiyonu ve ev sahipliği yapacağı etkinliklerle, Cumhuriyet ruhunun meydandaki temsilcilerinden biri olacak.

Cumhuriyetin ilk modern meydanı müzesine kavuştu! - Resim : 2

Cumhuriyet Müzesi’nin açılışı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Celâl Şengör, Mustafa Alabora, Fatih Altaylı gibi isimlerin de aralarında bulunduğu sanat, siyaset, iş ve medya dünyasından çok sayıda ismin katılımıyla gerçekleşti.

Cumhuriyetin ilk modern meydanı müzesine kavuştu! - Resim : 3

 

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin