Bir direnişin hikayesi... "Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi?" seyirciyle buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Nick Whitby’nin yazdığı, Yücel Erten’in çevirdiği, Hüseyin Köroğlu’nun yönettiği “Yaşamak mı, Yoksa Ölmek mi” adlı oyunu seyirciyle buluşturdu.  7 Şubat 2024 Çarşamba günü Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde ilk kez sahnelenen oyun, seyircinin büyük beğenisini kazandı. Oyun, 8-10 Şubat 2024 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

Google Haberlere Abone ol
Bir direnişin hikayesi... "Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi?" seyirciyle buluştu

“Yaşamak mı, Yoksa Ölmek mi” oyununda, işgale karşı oyuncuların direnişi, yer yer ironik ve mizahın diliyle bir sahnelemeye dönüşüyor.

Bir direnişin hikayesi... "Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi?" seyirciyle buluştu

Nazi subaylarının zaafı üzerinden gelişen mizah, işgalin kendisini oyun düzleminde esneterek, seyirciye geri planda savaşın sertliğini anımsatırken, seyirlik olarak komik unsurları da ağır basan ve işgalin parodisine dönüşen bir seyirlik sunuyor.

İşgale direniş bir tiyatronun sahnesinde başlayınca, oyuncuların yaptığı kurgu, eğlenceli bir savaş stratejisine dönüşüyor.

Bir direnişin hikayesi... "Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi?" seyirciyle buluştu - Resim : 2

“Bizler meslektaşlarımızla hummalı bir çalışmadan sonra karşınızdayız. Bütün arkadaşlarıma, Müziğini Orçun Tekelioğlu’nun, dekor ve kostüm tasarımını Gamze Kuş’un, koreografisini Senem Oluz’un, ışık tasarımını Özcan Çelik’in, efekt tasarımını Kadir Arlı’nın yaptığı, fotoğraflarını Nesrin Kadıoğlu’nun çektiği oyunda Şenay Saçbüker, Hüseyin Köroğlu, Bahtiyar Engin, Vildan Türkbaş, İrem Arslan, Emre Narcı, Volkan Ayhan, Emre Şen, Ümit Bülent Dinçer, Tarık Köksal, Deniz Yeşil Mavi, Erkan Akkoyunlu, Özge Kırdı, Rüzgar Aşıkoğlu, Özgür Ali Kuruçay rol alıyor.

 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin