Aslı Özge'nin yeni filmi "Faruk" dünya prömiyerini 74. Berlin Film Festivali’nde gerçekleştirdi

Aslı Özge’nin yeni filmi ‘Faruk’, dünya prömiyerini 74. Berlin Film Festivali’nde film ekibinin katılımıyla gerçekleştirdi. Gösterimde büyük beğeni toplayan film seyirci tarafından defalarca alkışlandı. Gösterimden sonra film ekibi seyircilerin sorularını yanıtladı. ‘Faruk’ aynı zamanda bu yıl Berlin Film Festivali’nde yer alan tek uzun metrajlı Türk filmi olma özelliğini taşıyor. Film, 2024’ün ilkbaharında Türkiye’de sinemaseverlerle buluşacak.  

Aslı Özge'nin yeni filmi "Faruk" dünya prömiyerini 74. Berlin Film Festivali’nde gerçekleştirdi

Film eleştirmenlerinden de tam not alan ‘Faruk’, 15- 25 Şubat tarihleri arasında yapılan festivalin Panorama Bölümü’nde “European Cinemas Label” ödülü için yarışan 8 film arasında yer alıyor. 

Aslı Özge'nin yeni filmi "Faruk" dünya prömiyerini 74. Berlin Film Festivali’nde gerçekleştirdi

Beşinci filmi ‘Faruk’ ile başarılı bir çıkış yaptığı ilk filmi ‘Köprüdekiler’in izinden giden Özge, gerçek mekânlarda çekilen, gerçek karakterlerden ve olaylardan esinlenen yeni filminde, sadece kentsel dönüşümün etkilerini değil, aynı zamanda bir baba-kız ilişkisinin karmaşıklıklarını da göstererek, İstanbul kalabalığının içinde ayakta kalmaya çalışan yaşlı bir adamın hayatına benzersiz ve samimi bir bakış sunuyor.

Aslı Özge'nin yeni filmi "Faruk" dünya prömiyerini 74. Berlin Film Festivali’nde gerçekleştirdi - Resim : 2

Aslı Özge’nin Almanya’da çektiği bir önceki filmi ‘Kara Kutu’, Münih Film Festivali’nde Yeni Alman Sineması Bölümü’nün açılış filmi olurken, son olarak Ekim ayında düzenlenen Roma Film Festivali‘nden En İyi Senaryo Ödülü’nü almıştı.

Türkiye-Almanya-Fransa ortak yapımı olan filmin yapımcılığını EEE Films, FC Istanbul, Parallel 45 ve The Post Republic üstleniyor. Faruk Özge, Fikret Özge, Derya Erkenci, Gönül Gezer, Alibey Güner, Nurdan Çakmak, Begüm Güzeldoğu ve Semih Arslanoğlu’nun rol aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Emre Erkmen yapıyor.

 

 

 



Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin