395 yıllık çınardan ilham aldı. "Ağaçlar Konuşunca" sergisi Cendere Sanat Müzesi'nde ziyaretçilerini bekliyor

İstanbul’un tarihi ve güncel olanı buluşturan, dinamik kültür merkezi Cendere Sanat Müzesi yeni sergisi “Ağaçlar Konuşunca” ile sanatseverlere kapılarını açıyor. Cendere Sanat Müzesi’nin bahçesinde yer alan 395 yaşındaki ulu çınarın bilgeliğinden ve kentsel müştereklerden ilham alan “Ağaçlar Konuşunca” sergisi 21 Nisan 2024 tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
395 yıllık çınardan ilham aldı. "Ağaçlar Konuşunca" sergisi Cendere Sanat Müzesi'nde ziyaretçilerini bekliyor

Cendere Sanat Müzesi, disiplinlerarası bir anlayışla günümüz sanatını merkeze alan, sanatın tüm disiplinlerine açık, kapsayıcı bir mekân olarak İstanbul’un enerjisine, kültür ve sanat yaşamına özgün ve etkileyici bir katkı sunmak üzere Ekim 2022’de kapılarını açtı.

395 yıllık çınardan ilham aldı. "Ağaçlar Konuşunca" sergisi Cendere Sanat Müzesi'nde ziyaretçilerini bekliyor

Osmanlı döneminde pompa istasyonu olarak kullanılan mekan, İstanbul’un günümüze kadar ulaşan az sayıdaki endüstriyel miras yapılarından.

Bu yapının bahçesindeki 395 yaşındaki ulu çınardan ilham alan yeni sergi “Ağaçlar Konuşunca”nın küratörlüğünü Derya Yücel, Ebru Yetişkin, Esra Aliçavuşoğlu ve Marcus Graf üstleniyor.

395 yıllık çınardan ilham aldı. "Ağaçlar Konuşunca" sergisi Cendere Sanat Müzesi'nde ziyaretçilerini bekliyor - Resim : 2

“Ağaçlar Konuşunca” sergisi, dünyalı bir varlık olmanın temelinde birbiriyle dayanışmanın da yer aldığını ve bu dayanışmanın ise hiçbir zaman sadece insanlar arasındaki ilişkilerle sınırlı kalamayacağını iddia ediyor. 

Alican Okan, Ardan Özmenoğlu, Ayşegül Karakaş, Azade Köker, Balkan Karışman, Bilal Hakan Karakaya, Burçin Başar ,Cevdet Mehmet Kösemen, Esra Özdoğan, Evren Erol, Gözde İlkin, Ilgın Seymen, İsmail Eğler, Meltem Şahin, Mert Acar, Murat Germen, Nalan Yırtmaç , Sanem Tufan, Seçil Büyükkan, Sinem Dişli, Sokak Otları (Kerem Ozan Bayraktar), Tayfun Erdoğmuş, Uğur Bişirici, Uğur Engin Deniz, Umut Erbaş ve Yusuf Aygeç’in eserlerinin yer aldığı “Ağaçlar Konuşunca” sergisi 21 Nisan 2024 tarihine kadar Cendere Sanat Müzesi’nde ziyaret edilebilir.

395 yıllık çınardan ilham aldı. "Ağaçlar Konuşunca" sergisi Cendere Sanat Müzesi'nde ziyaretçilerini bekliyor - Resim : 3

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler ağaç sergi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin