27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu yıl 9-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek

Ankaralı sinemaseverlerle 27. yılında buluşmaya hazırlanan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu yıl 9-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalin her yıl; sinemadaki kadın emeğini görünür kılmak ve yeni kuşak kadın sinemacıları cesaretlendirmek amacıyla verdiği ödüllerin bu yılki sahipleri ise açıklandı. Ayrıca festivalin film gösterimleri ve söyleşilerinin yapılacağı mekân da belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu yıl 9-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek

Kadın sinemacıların emeğini görünür kılmak adına 26 yıldır düzenlenen “Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali”, 27. yılında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu yıl 9-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek

Bu yıl 9-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festival, Türkiye’de ve Dünyada direnen, ilham veren ve dayanışma gösteren kadınların hikâyelerini Ankara seyircisiyle buluşturmaya hazırlanıyor. Festivalin bu yılki teması ise  “Daha Fazlası, Daha Azı Değil: Sen Uçuşu Hatırla” olarak belirlenmişti.

 27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu yıl 9-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek - Resim : 2

Festival, yıllar sonra evine dönüyor: Kült Kavaklıdere

Festivalin bu yılki film seçkisinin sunulacağı ve film gösterimlerinin söyleşilerinin yapılacağı mekân duyuruldu. Filmlere bu yıl; başkentin en eski sinemalarından olan ve yaklaşık 1 yıl önce yeniden açılan Kavaklıdere Sineması yeni adıyla Kült Kavaklıdere ev sahipliği yapacak. Eski Kavaklıdere Sineması, Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ne daha önceki yıllarda da bir çok kez ev sahipliği yapmıştı. Kült Kavaklıdere’de gösterilecek festivalin film seçkisi ve programı ise, yakın zamanda açıklanacak.

Ödüllerin sahipleri belli oldu

Festival kapsamında her yıl; sinemadaki kadın emeğini görünür kılmak ve yeni kuşak kadın sinemacıları teşvik etmek hedefiyle kadın sinemacılar ödüllendiriliyor. Festivalde Onur Ödülü oyuncu Hatice Aslan’a, Bilge Olgaç Başarı Ödülleri oyuncu Tülin Özen, yönetmen Ayşe Polat ile yapımcı Nida Karabol’a, Genç Cadı Ödülü ise oyuncu Deniz İlhan’a verilecek. Ödüller sahiplerine, 9 Mayıs akşamı düzenlenecek açılış töreninde takdim edilecek.

 27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu yıl 9-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek - Resim : 3

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin