11. Boğaziçi Film Festivali yarın başlıyor! Altın Yunus için 8 film yarışacak. Festival 16 Aralık'a dek sürecek.

Bu yıl 8-16 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan 11. Boğaziçi Film Festivali, sinema salonlarında seyircileriyle bir araya gelmeye hazırlanıyor. 8 Aralık Cuma akşamı Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşecek açılışını İngiliz-Filistinli  yönetmen Farah Nabulsi’nin prömiyerini 48. Toronto Uluslararası Film Festivali'nde gerçekleştiren “ The Teacher” ile yapacak. İngiliz-Filistinli yönetmen  Farah Nabulsi ve Macar yapımcı, yönetmen ve senarist Kristof Deak festival için İstanbul'a gelecek.

Google Haberlere Abone ol
11. Boğaziçi Film Festivali yarın başlıyor! Altın Yunus için 8 film yarışacak. Festival 16 Aralık'a dek sürecek.

Festivalin ulusal yarışma jürisine bu yıl Türk sinemasının önemli tarihçi ve yazarlarından biri olan Burçak Evren başkanlık edecek.

11. Boğaziçi Film Festivali kapsamında, kategori ödülleri dışında ulusal yarışmada Film Yapımcıları Meslek Birliği tarafından para ödülüyle desteklenen FİYAB En İyi Yapımcı Ödülü veriliyor. 

11. Boğaziçi Film Festivali yarın başlıyor! Altın Yunus için 8 film yarışacak. Festival 16 Aralık'a dek sürecek.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda; İsmail Doruk’un “60 Gün”, Umut Evirgen’in “Annesinin Kuzusu”, Mesut Keklik’in “Bölge”, Tufan Şimşekcan’ın “Ceylin”, Yiğit Küçükkibar’ın “Gün Batımına Birkaç Gün Kala”, Mehmet Demir Yılmaz’ın “Kum Zambağı”, Nursen Çetin Köreken’in “Üç Arkadaş”, ve Miraç Atabey’in “Zamanımızın Bir Kahramanı” filmleri yer alıyor.

11. Boğaziçi Film Festivali’nde Uluslararası Yarışma bölümünün jüri başkanlığını uluslararası pek çok festivalden ödülle dönen; Çöl İşaretçileri, Güvercinin Kayıp Gerdanlığı ve Bab’ Aziz filmlerinden oluşan Çöl Üçlemesi ve Şehrazat gibi filmlerin Tunuslu usta yönetmeni Nacer Khemir üstlenecek.

11. Boğaziçi Film Festivali yarın başlıyor! Altın Yunus için 8 film yarışacak. Festival 16 Aralık'a dek sürecek. - Resim : 2

Uluslararası Uzun Metraj Yarışması’nda; Muayad Alayan’ın “A House in Jerusalem”, Marie Amachoukeli’nin “Àma Gloria”, Tahmina Rafaella’nın “Banu”, James Marsh’ın “Dance First”, Abu Bakr Shawky’ın “Hajjan”, Behrooz Karamizade’nin “Empty Nets”, Domien Huyghe’ın “Sea Sparkle”, Bille August’un The Kiss”, Dmitry Dyachenko’nun “The Rage” ve Timm Kröger’ın “The Universal Theory” yer alıyor.

Kısa Kurmaca Film Yarışması’nda yarışacak filmler Ali Vatansever, Kristof Deak ve Osman Nail Doğan’dan oluşan jüri karşısına çıkacak.

Yönetmen Gülben Arıcı, yapımcı ve yönetmen Mehmet Bahadır Er ile yapımcı Süleyman Tezgel’den oluşan jüri karşısına çıkacak Ulusal Belgesel Yarışması’nda; Enes Hakan Tokyay’ın “Bilinen Son Kıyamet”, Saeid Mayahy ve Miriam Carlsen’ın “Game Over”, Tuba Deniz’in “Hayal Eyler Gönül Geçmiş Zamanı”,  Murat Pay’ın  “Hep Otuz Yaşında”, Seyid Çolak’ın “Kedi Adam”, Ersan Er’in “Kırk”,  Serhan Doğan’ın “Meryem”, Behçet Güleryüz’ün “Seyirlik Bir Gariplik: Van Gölü Canavarı,” ve Mehmet Güreli’nin “Sinema Hakikatinin İçinde Uzun Bir Yolculuk: Necip Sarıcı” belgeselleri yer alıyor.

11. Boğaziçi Film Festivali yarın başlıyor! Altın Yunus için 8 film yarışacak. Festival 16 Aralık'a dek sürecek. - Resim : 3

11. Boğaziçi Film Festivali’nin özel gösterimlerinde ise; Jessica Hausner’ın Cannes Film Festivali Palme d’Or adayı “Club Zero”; Alice Rohrwacher’ın Cannes Film Festivali Palme d’Or adayı “La Chimera”; Alix Delaporte’nin “On The Pulse”; Yasemin Çekiç’in Diyarbakır Anneleri’nin dramını anlatan “Sesler ve Yüzler”; Isabel Fernández’in Endülüs’te hâlâ büyük ilgi gören Elhamra Sarayı’nın inşasını anlatan “The Builders of Alhambra” filmleri yer alıyor.

İngiliz-Filistinli yönetmen  Farah Nabulsi, 10 Aralık Pazar günü saat 14.00’de Atlas 1948 Sineması’nda; Macar yapımcı, yönetmen ve senarist Kristof Deak ise 13 Aralık Çarşamba saat 18.30’da Atlas 1948 Sineması’nda sinemaseverlerle buluşacaklar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin