Zynga, Türk oyun şirketi Peak’i satın alıyor

ABD’li mobil oyun şirketi Zynga, Türk oyun şirketi Peak’i 1.8 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı. Peak’in Spades Plus, Gin Rummy Plus ve Okey gibi oyunları da Zynga tarafından 2017 yılında 100 milyon dolara satın alınmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Zynga, Türk oyun şirketi Peak’i satın alıyor

ABD’li mobil oyun şirketi Zynga, Türk oyun şirketi Peak’i 1.8 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı.

Zynga satın alma işleminin bu yılın üçüncü çeyreğinde tamamlanmasını öngörüyor. Açıklamaya göre anlaşma yaklaşık 900 milyon dolar nakit ve ve 900 milyon dolar da Zynga hisse senetlerinden oluşuyor. Peak, bu satış işlemi ile Türkiye’nin ilk unicorn girişimi olmayı başardı.

Peak’in Spades Plus, Gin Rummy Plus ve Okey gibi oyunları da Zynga tarafından 2017 yılında 100 milyon dolara satın alınmıştı.

Yatırım dünyasında en az 1 milyar dolar değerlemeye ulaşan girişimlere “unicorn” (tek boynuz) adı veriliyor. Bu konuda dünya genelinde ilk akla gelenler Uber, Xiaomi, Airbnb, SpaceX ve Spotify gibi girişimler olurken, Türkiye’de 1 milyar dolar değerlemeye ulaşamamış ama bu unvana en yakın olan girişim ise Yemeksepeti olarak gösteriliyordu.

Peak’in sitesinde satışla ilgili yayınlanan açıklama şöyle:

“Merhaba,

10 yıl önce yanımıza hayallerimizi de alarak yola çıktık. Dünyanın her yerinden milyonlarca insanın hayatına dokunan bir teknoloji şirketi olmak, bu hayallerden sadece birisiydi. Bugün global mobil oyun pazarının en büyük şirketlerinden biriyiz. 193 ülkede yüz milyonlarca insanın hayatına dokunuyoruz.

Ve daha yeni başlıyoruz…

Biz Türkiye’de doğmuş bir takımız ve ülkemizin müthiş insan potansiyelini bütün dünyaya bir kez daha göstermiş olmaktan gurur duyuyoruz. Zynga ile yaptığımız anlaşmanın hem ülkemiz hem de bizim için yepyeni başarıların habercisi olduğuna inanıyoruz. Peak olarak İstanbul’dan çalışmaya, üretmeye ve elbette daha büyük hayaller kurmaya devam edeceğiz. Heyecanımızı paylaştığınız için çok teşekkür ederiz.

Sevgiler,

Peak”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin