Zülfü Livaneli'nden AK Parti için şok öngörü: 2014'te ikiye ayrılacak

Besteci ve yazar, "25 yıldır böyle baskı görmedim. AK Parti 2014'de ikiye bölünecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Zülfü Livaneli'nden AK Parti için şok öngörü: 2014'te ikiye ayrılacak

Dokuz yıl sonra yeni albümü 'Gökkuşağı Gönder Bana' ile dinleyenlerinin karşısına çıkan Zülfü Livaneli şarkılarında yine deniz mavi ve özgürlüğe yer verirken 25 yıldır böyle bir baskı görmediğini ve bu gidişatın sonunda 2014 yılında Ak Parti'nin ikiye bölüneceğini söyledi.



"2014 YILI ALTÜST OLACAK"



Hürriyet'e verdiği röportajda Livaneli "Umut demode mi" sorusu için "Gezi hareketine bakın, kardeşlik orada nasıl ortaya çıktı." diyor ve şöyle devam ediyor: Yıllar önce "2013-2014 Türkiye'nin türbülans yılları olacak, çok şey değişecek" diye hep söylüyordum. 2014 daha da altüst oluş yılı olacak. Yönetimde büyük değişiklikler göreceğiz. Bence bir kadro Türkiye'yi normalleştirme teziyle ortaya çıkacak. Bu AKP içinden de olabilir ve büyük ihtimalle öyle olur.



"SANATÇININ NEVROZU OLMAZ"



Yazarlık, bestecilik, söz yazarlığı, roman… Bu çeşitliliği nasıl sağlıyorsunuz?



- Sanatçıların sanatçı oldukları için nevrozları olmaz. O nevrozlarından kurtulmak için sanat yaparlar. Benim de bu kadar üretmemin sebebi biraz bu.

Sizin nevrozlarınız neler?



- Gündelik hayat, insan ilişkileri ve hoyratlıklar bana acı veriyor. Bunlardan kendime düş, roman ve müzik dünyası yaratarak kurtuluyorum.



Roman yazan adamla şarkı söyleyen adam farklı mı?



- Hayır, sadece prizmanın değişik yüzleri gibi. Sonuçta aynı kişiyim ve şarkılarımdaki temaları romanlarımda da kullanıyorum.



"ÇALIŞMALARIM GECİKTİRDİ"



Yeni albüm için dokuz sene beklediniz. Neden bu kadar uzun bir ara oldu?



- Müzik, yoğunlaşma gerektiriyor. Son albümden bu yana araya yazdığım kitaplar girdi. 35 ülkede yayımladılar ve o ülkelere gittim. Dört yıl Meclis'te bulundum. UNESCO çalışmaları yaptım. Bu yüzden albüm gecikti.



Albüm alıştığımız Livaneli müziğinden farklı neler vaat ediyor ? 

- Bu sefer yeni teknolojiyle eski ruhu canlandırdım. Ferhat Livaneli'yle birlikte kayıt ve düzenleme kalitesine çok özen gösterdik.



Röportajın tamamını okumak iin tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin