Zuhal Topal cephesinden Acun Ilıcalı'ya yanıt!

Acun Ilıcalı, Zuhal Topal'la Sofrada programının, kendi kanalı TV8'de yayınlanan 'Yemekteyiz' programıyla aynı formatta olduğunu iddia ederek FOX'a dava açmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Zuhal Topal cephesinden Acun Ilıcalı'ya yanıt!

Acun Ilıcalı, FOX'ta yayınlanan Zuhal Topal'la Sofrada programının, TV8'de ekrana gelen Yemekteyiz'in kopyası olduğu iddiasıyla dava açmıştı.

Ilıcalı, geçtiğimiz hafta TV8'de yayınlanan Yemekteyiz ile FOX'un Zuhal topal'la Sofrada programlarının format davasıyla ilgili zehir zemberek açıklamalar yapmıştı. Bilirkişi raporunun çıktığını ve TV8'in haklı görüldüğünü söyleyen Ilıcalı, FOX'un hırsızlıkla suçlamıştı.

Peş peşe yapılan açıklamalara bir yenisi eklendi. Zuhal Topal'la Sofrada programının yağım şirketi Dual Yapım tarafından, yazılı bir açıklama yapıldı.

Zuhal Topal'ın da sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yapımcısı olduğumuz Zuhal Topal'la Sofrada programına yönelik olarak Acun Medya tarafından yöneltilen haksız suçlamalar ve hatta iftiralar karşısında, halkımızı doğru bilgilendirebilmek adına açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Global Agency ile imzalan "Momsters" format lisans sözleşmesi çerçevesinde hazırlanarak Sayın Zuhal Topal'ın özgün sunumuyla 294 bölümdür başarıyla yayınlanan "Zuhal Topal'la Sofrada" programımıza yöneltilen telif ihlaline yönelik suçlamaların hiçbir dayanağı bulunmamaktadır.

Yeni sezonda "Zuhal Topal’la Sofrada" programımızın başarısından etkilenerek ismini, sunucusunu ve içeriğini değiştiren “Seda Sayanla Yemekteyiz” programı, bu şekilde de başarı sağlayamayınca 294 bölüm sonrasında rekabetten vazgeçerek asılsız iftira ve suçlamalarla kamuoyunu yanıltmayı tercih etmektedir.

Gündüz kuşağında yayınlanan haftalık yarışma programları, doğası gereği Pazartesi günü başlayıp, Cuma günü bir final ile sona eren ve genellikle hafta içi gün sayısına denk gelen 5 takım veya yarışmacının yarıştığı program tipleridir. Yarışmacıların tanıtımı, menü, alışveriş, yemek hazırlığı, sunum ve en son puanlama etapları yemek yarışma programının doğal matematiği olup bu sistem ve sıralama kimsenin tekeline tabii değildir.

Haber, moda, magazin, adli vakaların çözümü, skeç, bilgi yarışması gibi benzer konseptlerde sahip programların benzer akışlarla fakat farklı isim ve içeriklerle aynı zaman diliminde yayınlanması yayıncılığın doğasından kaynaklanmaktadır.

Evrensel telif hukuku ilkeleri gereğince oyunlar, kurallar ve yöntemler tek başlarına hukuken korunmamaktadır.

Programımız Türk aile yapısında gelin-kayınvalide işbirliği ve kimi zaman tatlı çatışması konsepti üzerine kurulmuş olup sunucusu, markası, sloganları, renkleri, dekorları, ekipleri, müzikleri gibi temel ögelerinin yanı sıra sayın Zuhal Topal'ın sunumuyla da özgünleşmektedir. Haklılığımızın bağımsız yargı tarafından kanıtlanacağından hiçbir şüphemiz bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
DUAL MEDYA PRODÜKSİYON"

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#repost @dualmedya . Yapımcısı olduğumuz Zuhal Topal'la Sofrada programına yönelik olarak Acun Medya tarafından yöneltilen haksız suçlamalar ve hatta iftiralar karşısında, halkımızı doğru bilgilendirebilmek adına açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. . Global Agency ile imzalan "Momsters" format lisans sözleşmesi çerçevesinde hazırlanarak Sayın Zuhal Topal'ın özgün sunumuyla 294 bölümdür başarıyla yayınlanan "Zuhal Topal'la Sofrada" programımıza yöneltilen telif ihlaline yönelik suçlamaların hiçbir dayanağı bulunmamaktadır. . Yeni sezonda "Zuhal Topal’la Sofrada" programımızın başarısından etkilenerek ismini, sunucusunu ve içeriğini değiştiren “Seda Sayanla Yemekteyiz” programı, bu şekilde de başarı sağlayamayınca 294 bölüm sonrasında rekabetten vazgeçerek asılsız iftira ve suçlamalarla kamuoyunu yanıltmayı tercih etmektedir. . Gündüz kuşağında yayınlanan haftalık yarışma programları, doğası gereği Pazartesi günü başlayıp, Cuma günü bir final ile sona eren ve genellikle hafta içi gün sayısına denk gelen 5 takım veya yarışmacının yarıştığı program tipleridir. Yarışmacıların tanıtımı, menü, alışveriş, yemek hazırlığı, sunum ve en son puanlama etapları yemek yarışma programının doğal matematiği olup bu sistem ve sıralama kimsenin tekeline tabii değildir. . Haber, moda, magazin, adli vakaların çözümü, skeç, bilgi yarışması gibi benzer konseptlerde sahip programların benzer akışlarla fakat farklı isim ve içeriklerle aynı zaman diliminde yayınlanması yayıncılığın doğasından kaynaklanmaktadır. . Evrensel telif hukuku ilkeleri gereğince oyunlar, kurallar ve yöntemler tek başlarına hukuken korunmamaktadır. . Programımız Türk aile yapısında gelin-kayınvalide işbirliği ve kimi zaman tatlı çatışması konsepti üzerine kurulmuş olup sunucusu, markası, sloganları, renkleri, dekorları, ekipleri, müzikleri gibi temel ögelerinin yanı sıra sayın Zuhal Topal'ın sunumuyla da özgünleşmektedir. Haklılığımızın bağımsız yargı tarafından kanıtlanacağından hiçbir şüphemiz bulunmamaktadır. . Kamuoyuna saygıyla duyurulur. DUAL MEDYA PRODÜKSİYON

Zuhal Topal Saygıner (@zuhaltopal)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin