Zonguldak'ta maden ocağında göçük. Armutçuk Müessese'sine ait maden ocağında bir kişi hayatını kaybetti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde TTK'ya bağlı Armutçuk Müessesi'ne ait maden ocağında göçük meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken göçük altından çıkarılan işçilerden biri yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Yaralanan 2 kişi ile olay mahallinde ayağından yaralanan 1 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi." açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Zonguldak'ta maden ocağında göçük. Armutçuk Müessese'sine ait maden ocağında bir kişi hayatını kaybetti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, göçük altında kalan 4 işçiden 1'inin hayatını kaybettiğini, 3'ünün ise yaralı kurtarıldığını açıkladı.

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU: 1 ÖLÜ, 7 YARALI

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, göçükte hayatını kaybeden Ramazan Yıldırım'ın ailesine taziyede bulundu. Hastanelerde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Vali Hacıbektaşoğlu, burada yaptığı açıklamada, 1 kişinin yaşamını yitirdiği olayda 4 işçinin göçük altında kalarak, 3 kişinin yaşanan panik sırasında yaralandığını bildirdi. 

'İHMAL OLUP OLMADIĞI İNCELENİYOR'

Vali Hacıbektaşoğlu, kurtarma çalışmalarının tamamlandığını, olayda ihmal olup olmadığının belirlenmesi için inceleme yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

4 işçimiz göçük altında kaldı. 3 işçi de maden bölgesinde yaralandı. Ramazan Yıldırım kardeşimiz maalesef kurtarılamadı, hayatını kaybetti. Diğer göçük altında kalan 3 kardeşimizin durumları iyi hastanelere ulaştı.

Zonguldak'ta maden ocağında göçük. Armutçuk Müessese'sine ait maden ocağında bir kişi hayatını kaybetti

İlk müdahaleleri yapıldı. Diğer kardeşimizin de şuuru açık. 1 yaralı da Zonguldak’ta onun da durumu iyi. Göçük bölgesi dışında yaralanan 3 arkadaşımız var. Onlar zaten kendi imkanlarıyla o panikle parmağında kırık olan var. Başında kaşında yarık olan var. Hastanede ayakta tedavileri yapıldı. 4 kişi göçük altında kalarak, diğer 3 kişi de panikle yaralandılar. Şu anda kurtarma çalışmaları tamamlandı.

Tahlisiye ekipleri, vardiyada çalışan işçilerimizi tahliye etti. Şu anda olayın neden olduğuyla alakalı herhangi bir ihmal olup olmadığı inceleniyor. Savcı soruşturmasını yapacak. Başımız sağolsun. Şehit kardeşimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah rahmet eylesin Allah sabırlar versin. Büyük geçmiş olsun, başımız sağ olsun.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Ereğli'deki göçüğün bugün saat 13.45'te meydana geldiğini ve AFAD, Emniyet, Jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK ekiplerinin olaya müdahale ettiğini açıkladı.

KOCA'DAN  AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Yaralanan 2 kişi ile olay mahallinde ayağından yaralanan 1 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi." açıklaması yaptı.

Zonguldak'ta maden ocağında göçük. Armutçuk Müessese'sine ait maden ocağında bir kişi hayatını kaybetti - Resim : 3

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, göçükle ilgili araştırma yapmak üzere uzman müfettişlerin olay yerine ulaştığını bildirdi.

İŞÇİLER KONUŞTU

İşçilerden Sabri Solmaz, gazetecilere, kendisinin aynı ocakta çalıştığını ancak göçüğün meydana geldiği bölgede bulunmadığını belirterek, "Arkadaşlarımıza yardıma koştuk, yetiştik. Elimizden ne geliyorsa yaptık." dedi.

Aynı ocakta çalışan ve kurtarma faaliyetlerine katılan Hakkı Erdoğan ve Tuncay Turan da bir mesai arkadaşlarının hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduklarını dile getirdi.

İLK OLAY DEĞİL

Olay bu yıl gerçekleşen ilk maden kazası değil.

Mayıs ayında Manisa'nın Soma ilçesinde özel bir işletmeye ait linyit maden ocağında toprak kayması meydana gelmişti.
Göçük altında kalan dört işçiden biri hayatını kaybetmiş, üçü yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Yakın zamanda Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde bulunan Yunus Emre Termik Santrali’ni işleten Yıldızlar SSS Holding’e bağlı Doruk Madencilik işçileriyse haklarını alabilmek için kendilerini maden ocağına kapatarak açlık grevine gitmişti.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'ne göre 2023 yılının ilk sekiz ayında en az bin 255 işçi hayatını kaybetti.

İSİG bütün iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenebilir olduğunun bilinciyle, yaşanan işçi ölümlerini ‘iş kazası’ olarak değil ‘iş cinayeti’ olarak tanımlıyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin