Zincir mağazalar hakkında yeni karar. Ticaret Bakanlığı'nın yönetmeliği değişti. Zincir mağazalar artık sattıkları ürünlerin verilerini Bakanlığa bildirecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile BİM CEO’su Galip Aykaç arasındaki polemik büyümüş Aykaç Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başlanlığı'ndan istifa etmişti. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Ticaret Bakanlığı'nın yönetmeliği değiştirildi. Yeni yönetmeliğe göre; zincir mağazalar, satışa sundukları ürünlere ilişkin verileri Ticaret Bakanlığı'nın sistemine aktaracak.

Google Haberlere Abone ol
Zincir mağazalar hakkında yeni karar. Ticaret Bakanlığı'nın yönetmeliği değişti. Zincir mağazalar artık sattıkları ürünlerin verilerini Bakanlığa bildirecek

Resmi Gazete'de yayımlanan Ticaret Bakanlığı'nın yeni yönetmeliğinde, zincir mağazalar için yeni kural geldi.

Buna göre zincir mağazalar, satışa sundukları ürünlere ilişkin verileri Ticaret Bakanlığı'nın sistemine aktaracak.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte, "Perakende ticaretin etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılmasına yönelik politikaların geliştirilmesi, kamuoyunun aydınlatılması ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkan sağlanması amacıyla, gıda perakende sektöründe hızlı tüketim mallarının satışıyla iştigal eden ve şube sayısı iki yüzden fazla olan zincir mağazalar, satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri Bakanlıkça belirlenen sisteme aktarmakla yükümlüdür." ifadeleri yer aldı.

BORSA'DA HİSSELER ÇAKILDI

Öte yandan Gıda perakendesi sektöründe hızlı tüketim mallarının satışını yapan ve şube sayısı 200'den fazla olan zincir mağazalar, satışa sundukları ürünlerle ilgili verileri Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenecek sisteme aktaracaklar.

ekomim.com'un haberine göre yeni yönetmelikle mağaza sayısı 200’ün üzerinde olan şirketlerin hisse değeri gerilerken, mağaza sayısı 200’ün altında olan market hisseleri yükselişe geçti. 

Sektörel raporlara göre, Türkiye'de faaliyet gösteren ulusal ve discount zincir marketler arasında 200'ün üzerinde şubesi olan marketler arasında A101, BİM BIMAS.IS, ŞOK, Migros, Ekomini, Seç Market, Tarım Kredi Marketleri, Hakmar Ekspres ve Carrefoursa bulunuyor.

Söz konusu marketlerden hisseleri borsada işlem görenler zaman zaman endeksin altında bir performans gösterdi.

Saat 12:30 itibarıyla Şok Marketler yüzde 3,19, Migros yüzde 4,08, CarrefourSA yüzde 2,67 BİM yüzde 3,94 düşüş yaşadı.

Ardından kayıplar arttı.

BİM Marketlerin hissesi yüzde 5.75, Migros’un hissesi yüzde 6.15 ve CarrefourSA hissesi de günü yüzde 5.86 kayıpla kapadı.

 BIST-100 endeksi de günü yüzde 3.46 düşüşle günü bitirdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin