Zihni Göktay: 'Lüküs Hayat'ta oynadım ama ayağımı kredi kartıma göre uzatıyorum'

Türk tiyatrosunun duayen ismi Zihni Göktay, Karar gazetesine konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Zihni Göktay: 'Lüküs Hayat'ta oynadım ama ayağımı kredi kartıma göre uzatıyorum'

Geleneksel Türk tiyatrosunun duayen ismi Zihni Göktay, İsmail Dümbüllü'nün kavuğu için Bennu Yıldırımlar ve Bülent Emin Yarar'ı aday gösterebileceğini söyledi.



 “İki kere ekranda görünen kendini hemen sanatçı zannediyor. Hiçbir zaman ben oldum demeyeceksin. Bu meslek arzın merkezine seyahat gibi. Her katmanda yeni bir şey öğrenirsin” diyen Göktay, "Lüküs Hayat’ta oynadım ama lüks bir yaşantım yok. Frapan bir hayatım olmadığından ayağımı yorganıma göre değil, kredi kartıma göre uzatan bir sanatçıyım" ifadesini kullandı.



Göktay, Şehir Tiyatrolarının efsane oyunlarından 'Hisse-i Şayia'daki rolünü ise, "Ben kızın babasını oynuyorum. Kendi kızım Zeynep Dilbaz oyunda kızımı, damadım Uğur Dilbaz ise damadımı oynuyor. ‘Hisse- i Şaiya’da kızlarına aşırı düşkün boşanmış bir karı-koca var. 14 yıldır ayrılar, 5 yıl evli kalmışlar. Kızlarının adı Mahmure. Baba, kızını üvey dayılarının oğluyla evlendiriyor. Fakat bu yeni evli gençleri anne baba rahat bırakmıyor. Kendi halinde bir de memur var. Adı Bican. Bu Bican Efendi anne babayı barıştırıyor. Kızları da mesut bahtiyar oluyor. Hepsi bir çatı altında mutlu bir şekilde yaşıyor. Bir evlillik komedisi bu. Hem komedi hem de ibret alınacak bir vaka" sözleriyle anlattı. 



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin