ZEVKLER VE RENKLER: HINCAL ULUÇ´UN TAVSİYE ETTİĞİ FİLMİ ALİ ATF BİR BEĞENMEDİ

Sabah yazarı Hıncal Uluç´un bütün genel yayın yönetmenleri izlemeli, dediği film için Hürriyet yazarı Ali Atıf Bir, "Bugüne kadar gördüğüm en kötü romantik komedi" yorumunu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
ZEVKLER VE RENKLER: HINCAL ULUÇ´UN TAVSİYE ETTİĞİ FİLMİ ALİ ATF BİR BEĞENMEDİ

Bunun neresi romantik komedi?




'On Derste Bir Erkeği Kendinden Soğutma Sanatı' filminden söz ediyorum. Filmin adını okuyunca insan bir şey sanıyor değil mi? Evet öyle, ben de bir şey sanmıştım, ama fos çıktı.



Bugüne kadar gördüğüm en kötü romantik komedi. Filmin komik tarafları olduğunu inkar edemem. Romantik taraflar ise çok salakça. Hatta filmde romantizm adına ne var pek anlayamadım.



Senaryo yerlerde sürünüyor, boşrol oyuncuları Kate Hudson ve Matthew McConaughey 'karaktersizlikten' ölecekler neredeyse. Bir iki yerde iyi diyalog attırıyorlar hepsi bu.



Andie (Kate) bir dergide çalışıyor, ideali her genç gazeteci gibi 'siyasi' yazılar yazıp dünyayı kurtarmak. Ancak normal şartlar altında her dergide, her gazetede olduğu gibi bir genel yayın yönetmeni var, onun Andie'den tek istediği de derginin odaklandığı konularda yazılar yazması. Kate'in de aklına gelen en uygun konu '10 Günde Erkek Soğutma Sanatı'. Yazısı için uygun erkek arıyor.



Barry (McConaughey) bir reklam ajansında müşteri temsilcisi. Ajans ünlü bir elmas markasını müşteri portföyüne katmak üzere. McConaughey bu müşteriye bakmak istiyor. Patronu da şart koşuyor 'Önce bir kadını kendine 10 günde aşık et, sonra iş senin!'



Daha sonraki gelişmeleri tahmin edebilirsiniz. Yönetmenin basında işlerin nasıl döndüğünden biraz haberi var, ama reklam sektörüne ciddi Fransız olduğu ortada. Bu film sayesinde birçok insan iki saat içinde hem romantik komediden hem de reklam sektöründen rahatlıkla soğuyabilir.



Kate Hudson'un, gerçek annesi Goldie Hawn'u çağrıştıran tarafları çok. Bir Goldie Hawn olabilmesi içinse çook çalışması gerek çook...



Gelelim Türkiye bağlantısına... Bizim kadınların gidip bu filmden 'erkek soğutma sanatını' öğrenmeleri mümkün mü? Mümkün değil. Onlar zaten bu işin kitabını yazmışlar, bu film onlara hafif gelir.



Bizim erkeklerin bu filmden 'romantizm' adına bir şeyler öğrenmeleri mümkün mü? Mümkün değil. Türk erkeklerine 'romantizm'i öğretebilmek için iki lisans, bir yüksek lisans, bir doktora eğitimi ver, nafile! Hamurda yok hamurda.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin