Zenginden alıp fakire vermek istedi. Türkiye'nin ilk banka soyguncusunun hikayesi... Necdet Elmas'ın hayatı filmlere konu olacak cinsten!

İşte ilk Türk banka soyguncusu, Türkiye'nin ilk gangsteri Necdet Elmas'ın filmlere konu olacak hikayesi...

Google Haberlere Abone ol
Zenginden alıp fakire vermek istedi. Türkiye'nin ilk banka soyguncusunun hikayesi... Necdet Elmas'ın hayatı filmlere konu olacak cinsten!

Necdet Elmas 1935 yılında yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Yoksulluk o çocuk sahibi olunca da peşini bırakmadı. İlk çocuğunu da yoksulluktan kaybetti. Yasa dışı işlere karışarak diğer çocuklarına rahat bir hayat yaşatmak istedi. Öte yandan bir amacı da zenginden çalıp yoksula vermekti. Bir nevi modern Robin Hood olmak.

KOMÜNİST HIRSIZ

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden terkti. Yeni kariyeri hırsızlıktı. Chevrolet arabaları çalmaua başladı. Daha ilk hırsızlığında yakalandı fakat firar etti. 26 yaşında Türkiye'nin ilk banka soygununu gerçekleştirdi. Bu soygundan 1 ay sonra Kazlıçeşme İş Bankası şubesini soydu. Fakat bankadaki bir işçinin parasına dokunmadı. Bu onu "Komünist hırsız" yaptı.

Zenginden alıp fakire vermek istedi. Türkiye'nin ilk banka soyguncusunun hikayesi... Necdet Elmas'ın hayatı filmlere konu olacak cinsten!

TÜM GÜVENLİK GÜÇLERİ PEŞİNDE

Gazetelere ''the Gangbuster of İstanbul'' takma adıyla yazılar gönderen, telefonlar eden Necdet Elmas, kendisini yakalayamayan polisleri eleştirerek istifa etmelerini önermiş ve yepyeni soygun planlarını açıklamış. Dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, polislerin tevkif etmekte başarısız olduğu gangsteri yakalayabilmek için MİT'i ve orduyu da görevlendirmiş. Fakat Elmas yakalanamamış.

YAKALANMASI İÇİN ABD'DEN POLİS GETİRİLDİ 

Bunun üzerine Amerika'da gansterlik olaylarını uzun süreler araştırmış olan bir polis şefi yurda getirilip Elmas'ı yakalama komisyonunun başına geçirilmiş. Sağ olarak yakalanması şartıyla 100.000 lira da ödül konmuş. Sonunda Darıca'da saklandığı evde teslim olmuş. Gazetelere çıkan yakışıklı fotoğrafları üzerine kadın hayranları olmuş. Cezaevinde yüzlerce evlenme teklifi almış.

Zenginden alıp fakire vermek istedi. Türkiye'nin ilk banka soyguncusunun hikayesi... Necdet Elmas'ın hayatı filmlere konu olacak cinsten! - Resim : 2

Mahkemede kendini şöyle savunmuş:

Duruşmalar sırasında mahkemenizi incitecek bir şey söyledimse bunu haleti ruhiyeme atfetmenizi rica ederim. Suçta bir kasıt aranırsa benim bu suçta bir kastım yok. Suç bir kir, ceza ise bir banyodur. Ben bu banyoda yıkanacağım. Banyonun dozu fazla kaçırılırsa bu banyo fayda değil zarar tevlit eder. İleride bir kitap yazıp durumu efkarı umumiye arzedeceğim. Müdafalar tali derecede kalır. Esas müdafaanın vicdanlarınızda yapılmasını istiyorum. Adalet önünde boynum kıldan incedir.''

ANTALYA'DA ÖLDÜ 

Elmas, 20 yıl hapis cezasına çarptırılmış. 13 yıl mahkumiyetin ardından, henüz 40 yaşına gelmeden, 1974'de çıkan bir afla salıverilmiş. Beşiktaş Belediyesi'nin kendisine tahsis ettiği bir büfeyi bir süre çalıştırdıktan sonra memleketi Konya'ya dönüp sakin ve uzun bir hayat yaşamış, 2017'de Antalya'da 82 yaşında hayata veda etmiş.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin