Zencefil Kitap’tan Elma Epi ile Karpuz Meli - Farklıyım Ben çıktı!

Yeryüzünün en renkli fili olan Zencefil’in bir sürprizi var. Yayın hayatına başladığı 1 yılı aşkın sürede renkleriyle çocukları “ışık saçan kitaplar” ile buluşturan Zen-cefil Kitap, minik okurlara Ece Nasuhoğlu’nun ilk kitabı Elma Epi ile Karpuz Meli - Farklıyım Ben’i tanıttı.

Google Haberlere Abone ol
Zencefil Kitap’tan Elma Epi ile Karpuz Meli - Farklıyım Ben çıktı!

Büyük Elma Epi, diğer elmalardan çok büyük. Bu yüzden de oyunlarda sorun çıkıyor. Küçük Karpuz Meli ise, küçüklüğü yüzünden alay konusu. Kırık kalpli Epi ve Meli’nin yolları kesişirse ne olur? Farklı olmak arkadaş olmaya engel mi?

Elma Epi büyüklüğü nedeniyle oyunlarda istemeden arkadaşlarını incitebiliyor. Ne kadar üzülüp utansa da, yalnız kalıyor. Karpuz Meli ise küçüklüğü yüzünden diğer karpuzlar tarafından dışlanıyor. O da çözümü yalnız kalmakta buluyor; ta ki, Elma Epi ile tanışana dek… “Farklıyım Ben” farklılıkların arkadaş olmaya engel olmadığını bize şiirsel bir dilde anlatıyor.

“Farklıyım Ben” günümüzde çocukların sıklıkla karşılaştığı “akran zorbalığı” konusuna çocuk gözünden bakıyor. Çocukken kiloları ve gözlükleri yüzünden zaman zaman kendisini de dışlanmış hisseden yazar, “Bu kitap sayesinde çocuklar kendilerine ve arkadaşlarına karşı, ufacık da olsa, daha hoşgörülü olurlarsa dünyalar benim olur.” diyor.

Elma Epi ile Karpuz Meli - Farklıyım Ben, iki “farklı” meyvenin arkadaşlığı üzerine sevimli bir hikaye… Şarkı söylemeyi seven miniklere bir de şarkı sürpriziyle! Seri olarak kurgulanan hikayenin ilk kitabı iki arkadaşın yollarının nasıl kesiştiğini sıcak bir dille, renkli ve eğlenceli çizimlerle anlatıyor.

Zencefil Kitap’tan Elma Epi ile Karpuz Meli - Farklıyım Ben çıktı!

Yazar hakkında

İzmir’de doğdu ve büyüdü. Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Hayalinin büyükelçi olmak değil, bir şeyler yaratmak olduğunu anlamasıyla Galatasaray Üniversitesi’nde İletişim ve Halka İlişkiler yüksek lisansı yapıp, çalışma hayatına reklam ajanslarında başladı ve kurumsal bir şirkette devam etti. 2014’ten bu yana freelance olarak sosyal medya proje yöneticiliği ve içerik üreticiliği yapıyor. Bunun yanı sıra, seslendirme sanatçısı ve en büyük hayali bir çizgi film karakteri seslendirmek. Yazmaya küçük yaşlardan beri ilgili olan yazar, 2011 yılında Celil Oker'den Yaratıcı Yazarlık Teknikleri eğitimi aldı ve kızının dünyaya gelmesiyle ilk çocuk kitabını kaleme aldı.

Çizer hakkında

1997 yılında Konya’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun oldu. Edebiyat dergilerinde grafik tasarımcı ve illüstratör olarak yer aldı. Yurtdışında ve yurtiçinde sergilere katıldı. 2019 yılında Ulu Çınar ve Küçük Tohum ilk resimlediği kitap yayımlandı. TÜBİTAK Bilim Çocuk Dergisi’nde çizerlik yapmaya devam ediyor. 2020 yılının  Ekim ayında son resimlediği Elma Epi ve Karpuz Meli - Farklıyım Ben yayımlandı. Halen Konya’da yaşamakta.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin