Zelenski'den müzakere açıklaması. Zelenski NATO vurgusu yaptı

Rusya-Ukrayna savaşı 25. gününü geride bırakmak üzere. Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakere görüşmelerinden henüz bir sonuç çıkmış değil. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, ABD basınına verdiği röportajda müzakereler hakkında konuştu. Zelenski, “Rusya ile müzakerelere hazırız” ifadelerini kullanarak, “NATO üyesi olsaydık savaş çıkmazdı” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Zelenski'den müzakere açıklaması. Zelenski NATO vurgusu yaptı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, ABD merkezli televizyon kanalı CNN'de Fareed Zakaria'nın sunduğu GPS programına röportaj verdi. Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile müzakereye hazır olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Putin ile müzakere etmeye hazırım. 2 yıldır hazırdım. Müzakereler olmadan da bu savaşın son bulacağını düşünmüyorum. Bu savaşı durdurmak için sadece yüzde 1 şansımız varsa bu şansı değerlendirmemiz gerekiyor. Her gün masum insanları kaybediyoruz. Rus güçleri bizi yok etmeye, öldürmeye geldi. Ne yazık ki onurumuz canları kurtaramayacak. Dolayısıyla, Putin ile görüşme imkanına sahip olmak için herhangi bir formatı ve şansı kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu girişimler başarısız olursa bir üçüncü Dünya Savaşı olacağı anlamına gelir.

“ÜLKEM İÇNİ HALKIM İÇİN GÜVENLİK GARANTİLERİ ALMAK İSTİYORUM”

Ukrayna'nın NATO üyesi olması durumunda Rusya'nın kendilerine saldıramayacağına savunan Zelenski, “NATO üyesi olsaydık, savaş çıkmazdı. Ülkem için halkım için güvenlik garantileri almak istiyorum. Savaşın başlamasından bu yana NATO’nun sağladığı yardımlar için minnettarız. NATO üyeleri bizi ittifakta görmeye hazırsa, bunu hemen yapsın. Çünkü masum insanlar her gün ölüyor. Fakat insanlarımızın hayatlarını korumaya hazır değilseniz, bizi anlamadığımız bu şüpheli durumda görmek istiyorsanız, bizi kabul edip edemeyeceğinizi bilmiyorsanız da bizi bu arafta kalmaya zorlayamazsınız” dedi.

“PUTİN’İN BU AÇIKLAMALARI CİDDİYE ALAMAYACAĞIM”

Putin'in Ukrayna hükümetinin neo-Nazilerle dolu olduğu yönündeki iddiaların sorulması üzerine Zelenski, “Putin’in bu açıklamalarını ciddiye alamayacağım. İnsanlar dışında hiçbir şeyden korkmuyorum. Ama Putin bu ifadesinde ciddiyse çok korkunç adımlar atabilir. Çünkü bu onun için bir oyun olmadığı anlamına gelir. Buna gerçekten inanıyor demektir. O zaman ona karşı savaşmaya devam edeceğiz. Ülkemizde neo-Nazi işaretleri görürse, hırsları uğruna, görevi uğruna başka neler yapabileceğine dair birçok soru ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin