Zelenski'den flaş NATO açıklaması: Vazgeçmeye hazırız

Rusya - Ukrayna savaşının 28. gününde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'den flaş bir açıklama geldi. Zelenski, Ukrayna televizyonlarında yayımlanan röportajında, NATO ile ilgili dikkat çeken bir çıkışta bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Zelenski'den flaş NATO açıklaması: Vazgeçmeye hazırız

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rus ordusunun geri çekildiği, ateşkes sağlandığı ve ülkesinin güvenliğinin garanti edildiği takdirde, Ukrayna'nın NATO üyeliği talebinden vazgeçmeye hazır olduğunu söyledi.

Zelenski, Ukrayna televizyonlarında yayımlanan röportajında bunun, “NATO konusunda Ukrayna ile ne yapılacağını bilmeyen Batı için, güvenliğini garantiye almak isteyen Ukrayna için ve NATO'nun daha fazla genişlemesini istemeyen”  Rusya için bir uzlaşma olduğunu açıkladı.

Zelenski, Rus askerlerinin geri çekilmesi, ateşkes sağlanması ve Ukrayna'nın güvenliğinin garanti edilmesi koşuluyla ülkesinin NATO üyeliğinden vazgeçmeye hazır olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile doğrudan görüşme çağrısını yineleyen Zelenski, Putin ile görüşmedikçe Rusya'nın savaşa son vermek isteyip istemediğini anlamanın imkansız olduğunu belirtti.

NATO zirvesine katılacak

Öte yandan Zelenski, yarın Brüksel'de düzenlenecek olan NATO zirvesine videokonferans yöntemiyle katılarak liderlere hitap edecek.

Basın sözcüsü Sergii Nykyforov, Zelenski'nin, zirveye online olarak katılacağını söyledi.

Nykyforov’un bildirdiğine göre, Zelenski'nin zirvede bir konuşma yapması bekleniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin