Zekeriya Öz'ün retweet davasında flaş gelişme!

HSYK tarafından görevden uzaklaştırılan Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Zekeriya Öz'ün retweet davasında flaş gelişme!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) görevden uzaklaştırılan Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren tweet'leri retweet'lemesi nedeniyle hakkında 'Kamu görevlisine hakaret' suçundan açılan ikinci dava ertelendi.



İkinci dava 'Hakaret ve tehdit' suçlamasıyla açılan ilk davanın da görüleceği 7 Nisan tarihinde görülecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayeti üzerine Zekeriya Öz'ün kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında 'Kamu görevlisine hakaret ve tehdit' suçundan Düzce Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılırken, Öz'ün cumhurbaşkanına hakaret içeren tweet'leri retweet'lemesi nedeniyle "Kamu görevlisine hakaret" suçundan ikinci bir dava daha açıldı. 



Bugün, Öz'ün tweet'leri retweet'lemesi nedeniyle 'Kamu görevlisine hakaret' suçundan açılan davanın ilk duruşmasına Öz ve avukatı katılmazken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız katıldı. Dava, Zekeriya Öz'ün savunmasının tespiti için İstanbul Anadolu Adliyesi Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi ile Bakırköy Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne ayrı ayrı talimat yazılmasına karar verilerek, duruşma 7 Nisan tarihine ertelendi. Zekeriya Öz hakkında 'Kamu görevlisine hakaret ve tehdit' suçundan açılan ilk dava da 7 Nisan tarihinde aynı mahkemede görülecek. (DHA)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin