Zekeriya Öz'ün ismini vermediği gazeteci belli oldu!

Ünlü bir gazeteciyi Ergenekon soruşturmasına dahil etmediğini açıklayan Savcı Öz'e Sözcü yazarından cevap!

Google Haberlere Abone ol
Zekeriya Öz'ün ismini vermediği gazeteci belli oldu!

17-25 Aralık yolsuzluk skandalının ardından önce Bakırköy'e ardından Bolu'ya atanan ve ardından açığa alınan Savcı Zekeriya Öz, Bugün gazetesinden Nazlı Ilıcak'a verdiği röportajda, bir gazeteciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 



Öz, AK Parti hükümetine muhalif olan ve eleştirel yazılar yazan ünlü bir gazeteciyi Ergenekon soruşturmasına dahil etmediğini açıkladı. 



Öz'e, Sözcü yazarı Emin Çölaşan'dan cevap geldi.



Çölaşan, bugünkü köşe yazısında "'Ünlü (!)' gazetecinin ben olduğum ortaya çıktı" ifadesini kullandı.



Öz'ün "Ergenekon soruşturmasında hükümetin çeşitli kademelerinde müdahale istekleri ve bana iletilen istekler oldu. Ancak hiçbirini yerine getirmedim. Hatta dosya bu nedenle elimden alınmak istendi. Bir tanesini örnek olarak verebilirim. AK Parti hükümetine muhalif olan ve eleştirel yazılar yazan ünlü bir gazetecinin, ısrarla soruşturma kapsamına alınmasının istendiğini fark ettim. Herhangi bir delil olmadığı için her defasında bu gazeteciyi soruşturmaya dahil etmedim. Ancak bu ısrarı fark edip polislere sorunca, gazetecinin soruşturmaya dahil edilip tutuklanması konusunda çok üst düzeyden gelen baskılar ve talimatlar olduğunu öğrendim" açıklamalarını köşesine taşıyan Çölaşan "Yani paçayı Tayyipgillerden gelen baskılara rağmen savcının yürekliliği ve cesareti sayesinde mi kurtarmış oluyorum?" sorusunu sordu.



Çölaşan'ın bugünkü köşe yazısını okumak için tıklayın.



Savcı Öz: Ünlü gazeteciyi Ergenekon soruşturmasına dahil etmedim



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin