Zekeriya Öz, Bünyamin Aygün, HSYK incelemesi... Haftanın 'en'leri belli oldu!

PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
Zekeriya Öz, Bünyamin Aygün, HSYK incelemesi... Haftanın 'en'leri belli oldu!

06 - 12 Ocak 2014 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, 'Haftanın En’leri' 5 başlık altında sıralandı;

 

HAFTANIN GÜNDEMİ 'ZEKERİYA ÖZ'ÜN DUBAİ TATİLİ HAKKINDA İDDİALAR'



Büyük Rüşvet Operasyonu'nun başındaki isim olan İstanbul Başsavcı vekili Zekeriya Öz hakkında Dubai'de ailesiyle 6 gün tatil yaptığı, 78 bin TL tutan masraflarının ise bir inşaat şirketi tarafından karşılandığı iddiaları ve Öz’ün yaptığı açıklamalar basında 344 habere konu oldu.



HSYK'da 17 Aralık operasyonunda savcı ve müdürler ile beraber 9 kişi için inceleme başlatılması 250 haberle haftanın en çok tartışılan iki numaralı gündem maddesi oldu. Suriye’de kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün 40 gün sonra özgürlüğüne kavuşması ile ilgili basında 229 haber yer aldı.



HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici'nin açıklamaları 167 haberde yer aldı. Haftanın beşinci gündem maddesi ise Portekiz'in en büyük yıldızı 'Kara Panter' lakaplı Eusebio’nun vefat etmesi olarak kaydedildi.



HAFTANIN SİYASETÇİSİ 'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 8.135 haberle haftanın en çok haber olan siyasetçisi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1146 haberle 2.sırada yer aldı. Leyla Zana 814 haberle 3. sıraya, Binali Yıldırım 698 haberle 4.sıraya yerleşti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise 572 haber yansımasıyla PRNet 'Haftanın En'leri' listesinin siyasetçiler bölümüne son sırasından giriş yaptı.

 

HAFTANIN ÜNLÜSÜ 'İBRAHİM TATLISES'



İbrahim Tatlıses 122 haberle ilk sırayı oluşturdu. Demet Akalın 118 haberle ikinci olurken, onu 96 haberle Cem Yılmaz takip etti. Tarkan 93 haberle 4. Sırada yer alırken, Gülben Ergen 81 haberle listenin son sırasında yer aldı.



HAFTANIN SPOR ADAMI 'FATİH TERİM'



Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim 714 haberle spor gündeminin ilk sırasına yerleşti. Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini 678 adet haberle haftanın ikinci spor adamı oldu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal 454 haberle üçüncü sırada yer alırken, Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlan ise 348 haberle 4.sırada yer aldı. Haftanın 5. sıradaki spor adamı ise 334 haberle Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman oldu.

 

HAFTANIN SPORCUSU 'DIDIER DROGBA'



Galatasaraylı futbolcu Didier Drogba 381 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Galatasaraylı futbolcu Nordin Amrabat 298 haberle 2. sıraya yerleşti. Galatasaray'ın futbolcusu Wesley Sneijder 260 haberle 3. sırada, Antalyaspor'un futbolcusu Semih Şentürk 227 haberle 4. sırada yer aldı. Galatasaray’ın santrafor oyuncusu Burak Yılmaz ise 191 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine beşinci sıradan giriş yaptı.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin