Zekeriya Çetin'in Uzun Zaman Önce adlı romanı İnkılâp Kitabevi’nde okurlarla buluştu

Zekeriya Çetin'in ilk romanı olan 'Uzun Zaman Önce' İnkılâp Kitabevi’nden çıktı. Selim karakterinin iç dünyasını anlatan ve bir aşk hikayesini okurlarına sunan eser, çarpıcı kurgusuyla dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Zekeriya Çetin'in Uzun Zaman Önce adlı romanı İnkılâp Kitabevi’nde okurlarla buluştu
arşiv

Avukatlık ve arabuluculuk yapan Zekeriya Çetin'in ilk romanı olan Uzun Zaman Önce okurlarla buluştu.

Geçmişin gölgesinden kurtulmaya çalışırken o karanlığın içine düşen bir adamın hikayesini konu alan Uzun Zaman Önce romanı akıcı kurgusuyla dikkatleri çekmeyi başardı.

Yeşil bir bahçe hortumunun sırtına indirilen darbeleriyle büyüyen Selim, geleceğini kurmak için çabalarken her defasında kaçtığı o kabusun içine düşüyor.

UZUN ZAMAN ÖNCE ROMANININ KONUSU NEDİR?

Selim babasının elinden kurtulup kendi hayatını inşa etmeye başladığında ilkin her şey yolunda gibi görünüyor. Üniversiteyi kazanıyor, baba zoruyla da olsa evleniyor ve herkesin hayallerini süsleyecek bir iş kuruyor. Geçmişi artık geride bıraktığını sanırken hiç beklemediği bir anda zehirli bir aşka düşüyor Selim. İlk görüşte âşık olduğu Gizem de onun gibi çocukluk yaraları taşıyor ruhunda. Karısını ve çocuklarını bu genç ve güzel kadın için terk eden Selim’in içinde uyuyan şeytan, kıskançlıkla ortaya çıkıyor. İç sesi ona babasını hatırlatırken gözlerinde tıpkı babasında gördüğü gibi cehennemi görmeye başlıyor.

Çocukluğundan kalma yaraları umursamadan başka bir dünya hayal eden iki insanın, Selim ve Gizem’in hikâyesini ele alan Uzun Zaman Önce günümüz toksik ilişkilerinin nerelere varabileceğini gösteren çarpıcı bir roman.  

Zekeriya Çetin'in Uzun Zaman Önce adlı romanı İnkılâp Kitabevi’nde okurlarla buluştu

Kitabın arka kağıdında roman şu ifadelerle özetleniyor:

 Geçmişin, bir urgan gibi dolanmışsa boynuna, kaderinden ne kadar kaçabilirsin?

Selim çok çabalasa da kaçamıyor kaderinden. Yeşil hortumun kanlı izleri bedenini aşıp ruhuna işlemiş bir kere. Yine de bir umut, çıkıyor yola, her şeyi unutup sil baştan başlamak istiyor hayata. İçinde uyuyan canavarı fark etmeden usulca yaşıyor. Ta ki onu görene kadar…Yaralarından tanıyorlar birbirlerini; iyileştiririz sanıyorlar, fakat bunun ölümcül bir tedavi olduğunu fark etmiyorlar.  

Selim çocukluk travmalarını Gizem’in yaralarını sararak atlatacağını sanırken çıkması imkânsız bir girdabın içine çekiliyor. Önce içsesinde şeytanı duyuyor, sonra yüzünde cehennemi görüyor. Artık bir şeyleri değiştirmek için çok geç. Öyle ya bu öfke ona aile yadigârı.

Uzun Zaman Önce geçmişinden yaralı bir adamın ve onun uç noktalarda gezinen zehirli aşkının romanı. Sonu baştan yazılmış trajik bir hikâye.

İnkılâp Kitabevi, Zekeriya Çetin, Uzun Zaman Önce, 160 sayfa, İstanbul, 2023.


ZEKERİYA ÇETİN KİMDİR?

Zekeriya Çetin, 1978 yılında Hatay’ın Dörtyol ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Dörtyol’da tamamladı. Lise sonrası eğitimine Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde devam etmiş ve 2001 yılında mezun olmuştur.

20 yıldır İstanbul’da avukatlık ve arabuluculuk yapmakta olan Çetin, her zaman kitapla hemhal olmuş, edebiyat dünyasının içinde yer almış ve “Arızadayız” isimli bir de dergi çıkarmıştır.

Mesleki çalışmalarının yanı sıra sosyal sorumluluk kapsamında sivil toplum faaliyetleri içerisinde de yer almıştır. Zekeriya Çetin halen, 6 Şubat’ta 10 şehrimizde “Asrın Felaketi”ni yaşayan depremzedelere destek amacıyla kurulmuş “4.17 Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği”nin Başkanlığını yürütmektedir.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin