Zayıflamak isteyenlerin yeni favorisi: Kabak şayan tarifi. Kabak şayan nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

Kabak ile yoğurdun ve cevizin enfes uyumu tek bir tarifte buluşuyor. Kaşık kaşık yedirten kalorisiz kabak şayana sofranızda mutlaka yer açın. Tüm kabaklı tarifleri bir kenara bırakın ve bu tarifi mutlaka not edin. İşte kabak şayan tarifi ve malzemeleri

Zayıflamak isteyenlerin yeni favorisi: Kabak şayan tarifi. Kabak şayan nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

Kabak, sebzeler arasında belki de en sağlıklı ve en lezzetli olanıdır. Kabak, zayıflamaya yardımcı olan en faydalı sebzelerin başında yer alır. Kabak, düşük nişastalı bir meyvedir.

Bu da karbonhidrat oranının düşük, lif oranının yüksek olduğu anlamına gelir. Böylece sizi tok tutacağı ve aşırı yemeyi engelleyeceği anlamına gelir.

Kilo vermek isteyen çoğu insan bu nedenle kabak tüketmeyi tercih eder. Ayrıca kabak sizi daha uzun süre boyunca tok tutabilecek yüksek su içeriğine sahiptir.

Kabak bol miktarda lif içerir. Yüksek lifli gıdaların bir diğer faydası da daha fazla çiğneme gerektirir. Bu nedenle kişi, yemek için daha fazla zaman harcar ve kısa sürede çok sayıda kaloriyi tıka basa doyuramaz.

Kabağın tüm bu faydaları nedeniyle, kabak ağırlıklı yemekler zayıflamak isteyenlerin favorisi oluyor. Kabak şayan tarifine bayılacaksınız. İşte kabak şayan tarifi ve malzemeleri:

KABAK ŞAYAN MALZEMELERİ

4 yemek kaşığı zeytinyağı

4 tane kabak

1 diş sarımsak

1 buçuk su bardağı süzme yoğurt

1 yemek kaşığı zeytinyağı (yoğurt için)

1 kahve fincanı su

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı zeytinyağı (üzeri için)

Yarım su bardağı ceviz içi

Yarım yemek kaşığı kuru nane

Yarım yemek kaşığı pul biber

Zayıflamak isteyenlerin yeni favorisi: Kabak şayan tarifi. Kabak şayan nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

KABAK ŞAYAN TARİFİ

Öncelikle 4 adet kabağı rendeleyin. Ardından bir tavanın içine zeytinyağı ve rendelenmiş kabakları ilave edin.

Kabaklar suyunu iyice çekene kadar kavurmaya başlayın. Ardından ayrı bir tavada sos için cevizi, zeytinyağını, naneyi ve pul biberi ilave edin.

Bu şekilde kavurduktan sonra ocaktan alın. Öte yanda pişirdiğiniz kabakların üçte birini yoğurt, sarımsak ve tuz ile bir araya getirin.

Ardından kalan kabakları yoğurda ekleyin ve üzerine 1 çay kaşığı tuz atarak karıştırın. Daha sonra bir servis tabağına yoğurtsuz kabakları alın ve üzerine yoğurtlu kabağı ekleyin.

Son olarak kabakların üzerine sotelediğiniz cevizleri bir güzel gezdirin. Kaşık kaşık yedirten kalorisiz lezzet, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin