Zayıflamak isteyenler aman dikkat: Yedikçe iştahı artıran o besin bulundu. Sakın bu besinleri tüketmeyin

Yemek yedikten kısa bir süre sonra açlık sancıları çektiren birçok besin vardır. Pek çok yiyecek açlığımızı gidermek yerine artırıyor! Bu besinlerden hemen uzak durun. İşte yedikçe iştah açan o besin

Zayıflamak isteyenler aman dikkat: Yedikçe iştahı artıran o besin bulundu. Sakın bu besinleri tüketmeyin

Kilo verme hedeflerinize ulaşmanız söz konusu olduğunda egzersiz ve sağlıklı beslenme bir arada olmalıdır. Kilo vermek için, size en iyi beslenmeyi sağlayan ve sizi doyuran doğru türde yiyecekleri tüketmek önemlidir.

Kilo kaybı için dikkat etmeniz gerekenler, sizi tok tutan ve daha uzun süre tok hissetmenizi sağlayan lif açısından zengin gıdalar tüketmektir.

Sizi doyurmayan yiyecekler yemek, açlık sancısı çekmenize ve iştahınızın artmasına neden olur. İşte bu noktada da abur cubur veya fast food yiyeceklerine yönelirsiniz.

Ancak bunlar da ne yazık ki kilo alımını hızlandırır. Bunlar dışında yediğiniz pek çok şey aslında kolayca acıkmanıza neden oluyor.

Yemek yedikten kısa süre sonra acıkma hissi uyandıran yiyecekleri sizler için bir araya getirdik. İşte yedikçe iştahı artıran besinler:

HAMUR İŞLERİ

Yumuşak hamur işleri, ekmekler, makarnalar, çörekler, turtalar vb. gibi unlu mamuller ve beyaz un bazlı yiyeceklerin tümü açlığımızı artırır.

Bu besinler, kan şekeri seviyelerimizde hasara yol açarak bizi yorgun, depresif, uyuşuk, aç ve iştahsız hale getirir.

ŞEKERSİZ İÇECEKLER

Diyet yani şekersiz içeceklerin sizin için sağlıklı olduğunu mu düşündünüz? Şekersiz olduğu iddia edilen içecekler aslında kendinizi daha aç hissetmenize neden olur.

Zayıflamak isteyenler aman dikkat: Yedikçe iştahı artıran o besin bulundu. Sakın bu besinleri tüketmeyin

Bunun nedeni, bu içeceklerin tatlı tadının kan şekerinin düşmesine neden olmasıdır. Kan şekeri seviyenizin dengelenmesi gerektiği için kendinizi daha aç hissetmiş olursunuz. Bu şekersiz içecekleri içtikten sonra mide ağrısı bile yaşayabilirsiniz.

BEYAZ PİRİNÇ

Beyaz pirinç, kan şekerinizi yükseltebilir ve sonra düşürebilir. Bu da sizin kısa süre içinde tekrar acıkmanıza neden olabilir. Bunun yerine basmati pirinci veya kahverengi pirinç tüketmeyi tercih edin edebilirsiniz.

TUZLU ATIŞTIRMALIKLAR

Tuzlu atıştırmalıklarla ilgili sorun, çoğu insanın bunları ölçülü bir şekilde tüketmemesinden kaynaklanır. Tuzlu atıştırmalıklar ne yazık ki susuzluğunuzu artırır ve bu durumda susuzluğu açlıkla karıştırıp aşırı yemek yeme ihtiyacıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Bu nedenle kilo vermek istiyorsanız tuzlu atıştırmalıklar tercih etmeyin. Tuzlu atıştırmalıklar yerine sağlıklı atıştırmalıkları gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

MEYVE SULARI

Meyve suyunda su ve şeker oranı yüksektir ve meyvedeki iyi liflerden yoksundur. Meyve suyu içmek detoks etkisi yaratabilir. Ancak kesinlikle tok tutmaya yardımcı olmaz. Tokluğunuzu artırmak için meyve suları yerine meyveleri olduğu gibi yemeyi tercih edin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin