ZATEN SİRENLER DE KESİLDİ...

Savaş başladığında televizyon kanallarının verdiği ´Bağdat´ta sirenler çalıyor..´ rutin haberi yerini ´artık sirenler de çalmıyor´a bıraktı dün. Sirenler çalmaktan, Amerikan izleyicisi de cepheden gelen aynı türde haberleri izlemekten yorulunca savaş haberlerinin de reytingi düştü... Ve ABD´nin popüler kanalları yeniden magazin haberlerine döndü.

Google Haberlere Abone ol
ZATEN SİRENLER DE KESİLDİ...

Irak Savaşı'nın başladığı günden beri sadece cepheden gelen haberleri yayımlayan ABD TV kanalları reyting kaybetmeye başlayınca haber çeşitliliğine gitti. Magazin ve sağlık haberleri başrolde.



Savaş haberlerinin ilk günlerdeki kadar ilgi çekmediği ve reytinglerin düşmesi üzerine Amerikan TV kanallarının savaş haberlerine ayrılan sürede kısıntıya gitmeye başladıkları gözlemlendi. Özellikle sabah haberlerinde konuları çeşitlendirmeyi deneyen kanalların başında NBC geliyor. New York'taki Rockefeller Plaza'daki stüdyolarından yayın yapan NBC, SARS virüsü salgını ya da magazin haberlerine daha çok yer vermeye başladı. En son yayınlanan sabah haberlerinde seksi yıldız Katie Couric, Colin Farrell'e 'Britney Spears ile buluşup buluşmadığını'' sorarken; ABC Televizyonu da 'Günaydın Amerika'' programında Jennifer Lopez'in son video kasetine ağırlık verdi.



Savaş haberleri yine de ekranlarda önemli yer tutmakla birlikte, haberlerin artık çok daha sık reklam aralarıyla kesildiği gözden kaçmıyor. Televizyon yetkilileri ise, 'Irak'ta çabuk ve kesin zafer bekleyen kamuoyunun artık savaş haberlerine doyduğu'' görüşünü ileri sürüyorlar. Bunun yanı sıra 'savaş haberlerinin yerinde izlenmesinin TV'lerin bütçesi açısından hayli külfetli olmaya başladığı'' verilen haberler arasında. 'Savaş haberlerinin birbirine benzemesinin izleyiciyi sıktığı ve dikkatini dağıttığını'' kaydeden TV yöneticileri, 'izleyicilerin başka haberlere susadıklarını fark ediyoruz'' diye konuştular.



Irak'ta yayımlanan gazeteler de , sayfa sayısını 16'dan 4'e düşürdü. Devlet tarafından finanse edilen günlük gazetelerin sayfa sayısı azaltılırken, haftalık gazetelerin yayını durduruldu. AKŞAM


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin