Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? SGK ve Bağ-Kur zamlı emekli maaşları hesaplara ne zaman yatacak? Açıklama geldi: Emeklilerin zamlı maaşlarının yatacağı tarih belli oldu

TÜİK'in 6 aylık enflasyon rakamlarını açıklamasıyla beraber memur, memur emeklisi ve SGK ile Bağ-Kur emeklilerin zamlı maaşları belli oldu. Memur ve emekli memurlar zamlı maaşlarını bayramdan önce almaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yüzde 41,7'lik zamlı memur maaşlarının hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu. Peki SGK ve Bağ-Kur zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? Zamlı emekli maaşları Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatıyor mu?

Google Haberlere Abone ol
Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? SGK ve Bağ-Kur zamlı emekli maaşları hesaplara ne zaman yatacak? Açıklama geldi: Emeklilerin zamlı maaşlarının yatacağı tarih belli oldu

Emekli maaşlarına 2022 yılının ikinci altı ayı için yapılacak zam belli oldu Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 42,35 zam alırken, emekli sandığı emeklilerinin aylıklarına yüzde 41,85 oranında zam yapılacak. Bu kapsamda 4c, SSK, Bağ-Kur emeklileri zamlı emekli maaşlarının ne zaman yatacağı ile bayramdan önce yatıp yatmayacağını merak ediyor…

Emekli maaşlarına yapılacak zam belli oldu. Şimdi gözler emekli maaşlarının en zaman yatacağına çevrildi. Ancak şu an için konuyla ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur maaşlarının Kurban Bayramı öncesi hesaplarda olacağını belirtti ancak emekli maaşlarının bayramdan önce yatması gibi bir durum söz konusu değil.

4C, SSK, BAĞ-KUR ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

4c, SSK, Bağ-Kur’luların yer aldığı emekli maaşlarının 17 Temmuz itibariyle ödenmeye başlanması bekleniyor.

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Temmuz Pazartesi günü gerçekleşen Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada zamlı memur maaşlarının 8 Temmuz itibariyle ödenmeye başlayacağını kaydetmişti. Memur maaşları bayramdan önce ödenecek ancak emekli aylıkları ile ilgili bir gelime bulunmaması nedeniyle bu iki konu birbirine karıştırılabiliyor.

 

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ ÖDEME TAKVİMİ 2022

Bağ-Kur emeklisi için ödemeler,

Tahsis numarası son rakamı 9,7,5 olanlar ayın 25'inde,
Tahsis numarası son rakamı 3,1 olanlar ayın 26'sında,
Tahsis numarası son rakamı 8,6,4 olanlar ayın 27'sinde,
Tahsis numarası son rakamı 2,0 olanlar ayın 28'inde yapılacak.
SSK emekli maaşları için ödemeler,

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılacak.

Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? SGK ve Bağ-Kur zamlı emekli maaşları hesaplara ne zaman yatacak? Açıklama geldi: Emeklilerin zamlı maaşlarının yatacağı tarih belli oldu - Resim : 2

EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM YAPILMIŞTI

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı haziran ayı enflasyon verileri ile birlikte memur maaşlarına ve emekli aylıklarına yapılacak zam belli oldu. Buna göre, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına temmuz ayında yüzde 42.35 oranında zam yapılacak. Memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına ise yüzde 41.69 oranında zam yapılacak. En düşük emekli aylığı 3 bin 500 lira olacak. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ocak ayı enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) aylık artış yüzde 4.95 oldu. Altı aylık enflasyon yüzde 42.35 olarak gerçekleşti.

 

Enflasyonla verileri ile birlikte emekli aylıklarına yapılacak zam oranı da belli oldu. Yılın ikinci yarısında uygulanmak üzere bu ay SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 42.35 oranında zam yapılacak.

Memur maaşlarına ocak ayında yüzde 7.5 toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile yüzde 30.95 oranında zam yapıldı. Temmuz ayında ise ocaktaki yüzde 7.5’lik toplu sözleşme zammını aşan enflasyon farkı artı yüzde 7 oranındaki yeni toplu sözleşme zammı olmak üzere toplam yüzde 41.69 oranında artış yapılacak. Memur emeklilerinin aylıkları da ocak ayında yüzde 41.69 oranında artacak.

Memur maaşlarına yapılan artış ile aile yardımı dahil en düşük memur maaşı 6 bin 426 liradan 9 bin 105 liraya, en düşük emekli memur aylığı da 4 bin 289 liradan 6 bin 77 liraya yükselecek.

Emekli memur aylıkları da memur maaşlarına paralel olarak aynı şekilde yüzde 41.69 oranında artırılacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 3500 TL OLACAK

Geçen yıl 1500 TL olarak uygulanan en düşük emekli aylığı bu yıl 2 bin 500’ye çıkartıldı. Ancak, yılın ilk yarısında enflasyonun yüksek seyretmesi üzerine geçen hafta ek gösterge ile ilgili kanunun Meclis’teki görüşmeleri sırasında 3 bin 500 liraya yükseldi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin