Zamlı asgari ücret ne zaman açıklanacak. 2023 Asgari ücret ara zammı ne kadar olacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantı tarihi belli oldu

Asgari ücret için zam senaryoları gündemde yer almaya devam ederken resmi açıklamalar peş peşe geldi. Temmuz ayında yapılacak ara zam için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantı tarihi belli oldu. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması geldi. Peki temmuzda asgari ücret ne kadar olacak? İşte gündemdeki tüm detaylar.

Google Haberlere Abone ol
Zamlı asgari ücret ne zaman açıklanacak. 2023 Asgari ücret ara zammı ne kadar olacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantı tarihi belli oldu

Asgari ücret miktarı asgari ücretin yanı sıra yardım ödemeleri alanlar ve tüm çalışanların maaşını etkileyecek.

2023'ün ilk 6 ayında 8 bin 506 TL olarak uygulanan asgari ücretin temmuz zammıyla birlikte 10 bin TL'yi geçeceğine dair çeşitli zam senaryoları bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Asgari ücret müzakereleri başlayacak. Yaşanan ekonomik gelişmeler değerlendirilecek ve uzlaşmayla sonuçlandırılacak" dedi.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

Asgari ücrete yapılacak ara zammın konuşulacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu 13 Haziran 2023 Salı günü toplanacak. 

Toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev shahipliğinde yapılacak. İşçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

ASGARİ ÜCRET 500 DOLAR MI OLACAK?

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yeni asgari ücreti 500 dolar seviyelerine çekeceklerinin sinyalini vermişti. 2023'ün son 6 ayında verilecek asgari ücret miktarı, haziran ayı enflasyon oranlarının belli olmasıyla ortaya çıkacak.

HAZİRAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haziran ayı enflasyon rakamları 3 Temmuz saat 10.00'da açıklanacak. Böylece 2023'ün ilk 6 aylık enflasyon rakamları ortaya çıkacak. Yapılacak değerlendirmelerin ardından asgari ücretle beraber memur, emekli maaşı, yardım ödemeleri miktarı da belli olacak.

2023 İLK 5 AYLIK ENFLASYON YÜZDE KAÇ OLDU?

Ocak ayı enflasyon oranı yüzde 6.65,

Şubat ayı enflasyon oranı yüzde 3.15,

Mart ayı enflasyon oranı yüzde 2.29,

Nisan ayı enflasyon oranı yüzde 2.39,

Mayıs ayı enflasyon oranı yüzde 0.04,

İlk 5 aylık enflasyon yüzde 15.26 olarak gerçekleşti.

ASGARİ ÜCRET ZAM SENARYOLARI 

Asgari ücret;

Yüzde 30 artarsa 11.058 TL,
Yüzde 35 artarsa 11.483 TL,
Yüzde 40 artarsa 11.908TL olacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin