Zaman'la yollarını ayıran Anadolu Ajansı, eleştirilere ne yanıt verdi?

Zaman'ın AA aboneliğini iptal etmesinin ardından çıkan haberlere ajanstan açıklama gecikmedi.

Google Haberlere Abone ol
Zaman'la yollarını ayıran Anadolu Ajansı, eleştirilere ne yanıt verdi?

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, izlediği bazı yanlış uygulamalar sebebiyle Anadolu Ajansı (AA) aboneliğini iptal ettiklerini dünkü köşe yazısında duyurmuştu.



Ajans, Zaman gazetesinin aboneliğini sonlandırmasının ardından yapılan eleştirilere şu açıklamayla yanıt verdi:



"Anadolu Ajansı’nın,  iki günden beri Zaman gazetesinde gerçekleri yansıtmayan haber ve yorumlara konu edilmesini üzüntü ile takip ediyoruz.

Medya çalışanlarının da çok yakından bildiği gibi Anadolu Ajansı, kuruluş felsefesi ve kanunların çizdiği sınırlar çerçevesinde, 93 yıldır Türkiye’nin sesini dünya duyurmaktadır.

Ülkemizin ve milletimizin içinden geçtiği kritik süreçte tüm enerjimizi ve birikimimizi bu doğrultuda sarf ederek haber, fotoğraf ve görüntü üretimimizi abonelerimizle paylaşmayı sürdürüyoruz.

Bütün çalışanlarımız tüm dünyaya Türkiye'de yaşanan olayları gerçek haliyle aktarıp, dezenformasyon çabalarına engel olmaya çalışmaktadır.

Zaman gazetesinin de böyle bir süreçte, yanlış bilgi ve çıkarımlarla Anadolu Ajansı’nı yıpratıcı yayınlar yaparak hem kamuoyunu hem de abonelerimizi etkilemeye çalışmasını anlamakta güçlük çekiyoruz.

Türkiye’nin ve dünyanın önemli gündem maddeleri dururken, üstelik de gazetenin ön sayfasından Anadolu Ajansı aleyhine yayın yapılmasının iyi niyetle bağdaşıp bağdaşmadığının takdirini kamuoyuna bırakıyoruz.

Bu arada Ajansımızdan aboneliğini iptal ettiğini belirten başka bir basın kuruluşu da bulunmamaktadır. 

Yanlış bilgilendirmelere karşı bu açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

 

Kamuoyuna saygı ile duyururuz."



Zaman gazetesi, Anadolu Ajansı aboneliğini neden iptal etti?


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin