'Zaman'ın basın özgürlüğü ile ilişkisi nedir?'

Gazeteci Ragıp Duran, 14 Aralık'ta Zaman gazetesine yapılan baskını ve gazetenin '17 Aralık'tan bu yana nasıl muhalif olduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol
'Zaman'ın basın özgürlüğü ile ilişkisi nedir?'

Gazeteci ve medya eleştirmeni Ragıp Duran, 14 Aralık'ta gerçekleşen medya operasyonunu ve Zaman gazetesinin muhalif tavrını, Cumhuriyet gazetesine değerlendirdi.



Ragıp Duran yazısında, "Zaman nasıl bir gazetedir? Basın özgürlüğü ile ilişkisi nedir? İktidardan devrilince hemen muhalif olunur mu?" şeklindeki sorulara yanıt aradı.



Zaman gazetesinin normal bir gazete olmadığını belirten Duran, gazetenin arkasında "FBI’nın bir raporuna göre milyarlarca dolarlık iş hacmi olan büyük bir yapı" olduğunu belirtti.



Deneyimli gazeteci, tüm bu olumsuzluklara rağmen esas trajedinin Zaman’ın piyasaya çıktığından bu yana "iktidardan, güçlüden, zenginden yana; emekçiye, yoksula karşı, muhafazakâr, sağcı, Amerikan renkli bir İslamiyet savunuculuğu" yaptığını savundu.



Gazetenin 17-25 Aralık sürecinde kendisini birdenbire, hiç beklemediği ve istemediği halde muhalif bir yayın organı olarak hissetmek zorunda kaldığını belirten Duran, "Zaman, birdenbire “basın özgürlüğü” sözcüsü ve öncüsü kesildi" ifadelerini kullandı.



İşte, Duran'ın o yazısı: 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin