Zaman'dan Erdoğan'a: Soru da mı sormayalım sayın Başbakan?

Zaman gazetesi, dünkü basın toplantısında Başbakan Erdoğan'a MİT'in Reza Zarrab hakkında rapor sunduğunu hatırlatan muhabirlerine karşı Başbakan'ın tavrını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Zaman'dan Erdoğan'a: Soru da mı sormayalım sayın Başbakan?

Zaman gazetesinden Fatih Uğur'un imzasıyla yayımlanan cevap niteliğindeki haberde, "Bir başbakan, hoşuna gitmeyen soru soran muhabiri azarlayamaz. Muhabirlerin azarlandığı bir ortam demokratik Türkiye manzarasından her gün bir adım daha uzaklaştığımızın göstergesidir" ifadelerine yer verildi.



Erdoğan'ın bu tutumunun kabul edilemez olduğunu savunan gazete, "Milyonları bir kalemde ‘haşhaşi, çete, vatan haini’ diyerek suçlamanın Mecelle’deki yeri nedir? Beraatı zimmet camia için geçerli değil mi?" sorularını yöneltti.



Zaman gazetesinin Erdoğan'a cevabı şöyle:



Başbakan Tayyip Erdoğan, Almanya seyahati öncesinde rutin olduğu üzere havalimanında basın toplantısı yaptı.



Onlarca gazetecinin gündeme ilişkin soruları vardı. Sırasıyla sorular soruldu. Bir muhabirin Zaman’daki anket sonuçlarını hatırlatması üzerine sinirlendi. “Paralel yapının anketi bu...” dedi. Bir başka gazetecinin, “Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun ofisinize konulan böcekle ilgili, ‘Başbakanlık koruma ekibinden alt düzeyli bir yöneticinin yerleştirdiğine inanılıyor’ ifadesi var.



Bu konuyla ilgili gelişmeler nedir?” sorusuna da kızdı: “Sevgili kardeşim! sen ayrıntıları öğrenmişsin. Ben bu ayrıntıları bilmiyorum. Beni de bilgilendirirsen çok mutlu olurum. Başbakanlık Teftiş Kurulu ‘çok gizlilik’ kaydıyla, Ankara Başsavcılığı’na bunu gönderiyor. Bundan sizin haberiniz oluyor. İşte paralel devlet bu!”



Yazının tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin