Zaman'dan, Cumhuriyet'e destek: 'Her ne sebeple olursa olsun... '

Zaman gazetesi, Cumhuriyet gazetesi hakkında bir yazı yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Zaman'dan, Cumhuriyet'e destek: 'Her ne sebeple olursa olsun... '

14 Aralık operasyonunda Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı gözaltına alınan Zaman gazetesi bugün yayınladığı bir yazıyla Cumhuriyet gazetesine gösterilen tepkiyi kınadı.



Yayınladığı Charlie Hebdo özel seçkisi nedeniyle dünden bu yana hedef gösterilen Cumhuriyet gazetesinin matbaa çıkışında aranmasının kanunsuzluk olduğunu belirten Zaman, basın ve ifade özgürlüğünün yanında olduklarını ve hakarete şiddetle karşılık vermeye karşı çıktıklarını ifade etti.



Zaman gazetesi açıklamasında şu ifadeleri kullandı:



...



Paris'te geçen hafta silahlı saldırıya uğrayan mizah dergisi Charlie Hebdo'nun özel sayısından bir seçki hazırlayan Cumhuriyet Gazetesi’nin dağıtımı, önceki gece engellenmeye çalışılmıştır. Hiçbir yargı kararı olmaksızın, gazeteye polis kuşatması, gazete sayfalarının savcılığa gönderilmesi ve dağıtım araçlarının alıkonulması kanunsuzdur ve açıkça bir sansür girişimidir. Her ne sebeple olursa olsun, hukuku çiğneyerek yapılan bu işlem asla kabul edilemez. Demokratik dünyada hoşunuza gitmeyen ve karşı olduğunuz fikirlerle mücadelenin tek meşru yolu, yine fikir ve hukuk yoluyla medeni tepki vermektir.



Yazının devamını okumak için tıklayınız



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin