Zaman'dan 5 gazeteye 'paralel yapı' suçlaması!

Zaman gazetesi 5 gazeteyi 'yandaş' olarak tanımlayarak 'paralel yapı' ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Zaman'dan 5 gazeteye 'paralel yapı' suçlaması!

Zaman gazetesi 'Asıl sızdırma yandaş gazetelere yapılıyor' başlıklı bir haber yayınlayarak, Başbakanlık ofisindeki böcek soruşturmasıyla ilgili Teftiş Kurulu raporunun ayrıntılarını ilk olarak iktidara yakın gazetelerin yayınladığını yazdı.



Gazete, "Başbakan’ın ‘paralel yapı’ iddiasının aksine, böcek soruşturmasının ayrıntılarını ilk olarak yandaş gazeteler yayınladı. Yandaş gazeteler Star, Yeni Şafak, Sabah, Akşam ve Takvim, 1 Şubat’ta yayımladıkları haberlerde, rapordaki iddialara genişçe yer verdi" ifadelerini kullandı.



Zaman gazetesinin haberi şöyle:



"Raporun detaylarına ilişkin iddialar ilk önce hükümete yakın gazetelere servis edildi. 5 gazete, haberi 1 Şubat 2014 tarihli sayılarında yayınladı. Bunlardan Yeni Şafak, haberi, “Böcekler casus işi” başlığıyla verdi. Teftiş Kurulu raporuna ilişkin şu bilgiler haberde yer aldı: “Teftiş Kurulu’ndan gelen rapor da bu kapsamda özel yetkili savcılığa gönderildi. Böceklerin kimler tarafından konulduğunun tespit edildiği belirtilen raporda dinleyenlerin kimler olduğuna ilişkin sağlıklı bir veri elde edilemediği ifadesi yer aldı.” Star ise “İsimler belli, böcek savcıda” başlığıyla verdi haberi. “Başbakan Erdoğan’ın ofisinde bulunan dinleme cihazıyla ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu Raporu tamamlandı. Rapor, ‘Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk’ şüphesiyle örgüt suçlarına bakan savcılığa gönderildi. Raporda, ‘Böcekle ilişkili bazı isimler de yer aldı.’ ifadesi dikkat çekti. Kara propaganda konusundaki tartışmalarla gündeme gelen Sabah Gazetesi de aynı gün haberinde, ‘Savcılık böcek dosyasını açıyor’ başlığını attı. “Raporda casusluk faaliyeti tespiti yapıldığı için Başsavcılık dosyayla ilgili Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10’uncu madde ile yetkili 3 savcı görevlendirdi.” ifadeleri kullanıldı."



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin