Zaman yazarı Sabah muhabirlerini topa tuttu! 'İstihbaratçılık oynayan gazeteciler'

Bülent Korucu, gazetenin muhabirlerini bugünkü köşesinde eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Zaman yazarı Sabah muhabirlerini topa tuttu! 'İstihbaratçılık oynayan gazeteciler'

Kozanlı Ömer' lakaplı ve 'Paralel devletin Emniyet'teki abisi' olarak bilinen 'Osman Hilmi Özdil'in Zaman gazetesine ziyaretini haber yapan Sabah gazetesi muhabirleri, Zaman yazarı Bülent Korucu'nun bugünkü köşesine 'istihrabatçılık oynayan gazeteciler' şeklinde taşındı. Korucu'nun köşe yazısı şu şekilde:



"İstihbaratçılık oynayan gazeteciler



Son tartışmalı süreçte en büyük darbeyi gazetecilik mesleği yedi. Her sarsıntılı dönemde mevzi kaybeden sektörümüz bu sefer iyice dip yaptı. Yalan haber diz boyu.



Gazetecilik başka işlerin rahatça yapılmasını sağlayan bir kimlik kartından başka anlam taşımamaya başladı. Sabah Gazetesi’nin istihbaratçılık oynayan iki muhabiri (tersi de doğru olabilir) yine müthiş(!) bir habere imza atmış. Zaman Gazetesi’nin ‘protokol’ kapısından giren bir arabanın arkadan fotoğrafını çekerek üstüne güzel hikâye döşemişler. Protokol kapısı ifadesini bilhassa değiştirmedim, çünkü personel müthiş havaya girdi. Herkes zaten o kapıyı kullanıyordu, şimdi daha bir itibarlı görünüyor gözümüze. Güya cemaatin ‘polis imamı’ 16 Aralık günü yani yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan bir gün önce gazeteye gelmiş. ‘Özdil’in, içeride gazetenin üst yönetimi ile görüştüğü tahmin ediliyor’muş. Haklarını yemeyelim, zehir hafiyeler gözleriyle görmediklerini tahmin olarak yazıyor en azından.



Onlar için anlam ifade eder mi bilmiyorum ama bırakın düz mantığı kendileriyle bile çelişki içindeler. Aynı kişiyi karizmatik bir fotoğrafla üç gün önce manşet yaptıklarında olaya gizem katabilmek için şunları yazmışlardı: “Osman Hilmi Özdil, evden çıktıktan sonra gideceği yere genelde aynı yolları kullanmamayı tercih ederek ulaşıyor. Takip edilme ihtimaline karşı zaman zaman yol kenarında duruyor, sonra yeniden yola koyuluyor. Bazen sinyal vermeden ani dönüşler yapıyor.” İstanbul trafiğinde bütün sürücülerin yüzlerce defa yaptığı bu hareketler acemi Sherlock Holmes’ler için önemli delil haline gelmiş. Sonra bu ‘derin adam’ biz fanilerin bile düşünebileceği bir hata yapmış. Kabak gibi ortada olan Zaman Gazetesi’ne hem de operasyondan bir gün önce hiç atlatma tedbiri almadan gelivermiş. Tabii bizim zehir hafiyelerden kaçar mı hiç? Anında görüntülemişler arabayı. Koskoca ‘emniyet imamı’nı bizim güvenlikçiler tanımadığı için dakikalarca ‘protokol’ kapısında bekleterek rahatça fotoğraflanmasını sağlamışlar. Haberde giriş ve çıkış dakikaları yazılarak büyük istihbaratçı pozlarına güç katılmış."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin