Zam üstüne zam geldi: Ekmeğe bir zam daha! Artık o ilde de zamlı olacak. 200 gram ekmek bakın ne kadar?

Eskişehir İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası’nın ekmek zammı ile ilgili talebi görüşüldü. Ekmeğe zam talebi ETO üyeleri tarafından kabul edildi. Eskişehir'de ekmeğin fiyatına yüzde 25 oranında zam yapıldı. Böylece, 200 gram ekmeğin fiyatı 4 TL'den 5 TL'ye, 250 gram ekmeğin fiyatı 5 TL'den 6 TL'ye yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Zam üstüne zam geldi: Ekmeğe bir zam daha! Artık o ilde de zamlı olacak. 200 gram ekmek bakın ne kadar?

Eskişehir İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası’nın ekmeğe zam talebi, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) meclis toplantısında görüşüldü. Sözcü'den Kemal Atlan'ın aktardığına göre; toplantıda ekmeğe yeni yılda uygulanmak üzere yüzde 25 oranında zam yapıldı.

BİR YILDA 5 ZAM

Eskişehir’de geçen Aralık ayında iki kez zam uygulanarak 210 gramı 2 lira 50 kuruştan satılan ekmek, Nisan ayında 210 gramı 3 liraya ve son olarak yine geçtiğimiz Haziran ayında 200 gramlık ekmeğin fiyatı 4 liraya çıkartılmıştı. Asgari ücrete geçtiğimiz günlerde yapılan yüzde 54 oranında zam sonrası, işçiler zamlı yeni asgari ücretlerini daha alıp ceplerine koymadan bir çok üründe artışa gidildi, adeta iğneden ipliğe her şeye zam gelmeye başladı.

Sürekli artan maliyetler yüzünden zor durumda olduklarını belirten ve zararına ekmek satışı yaptıklarını söyleyen fırıncılar, zam talebinde bulundu. En son geçtiğimiz Haziran ayında zam alan fırıncıların talebi, Eskişehir Valiliği bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilerek, bağlı oldukları Ticaret Odasına sevk edildi. ETO’nun Aralık dönemi olağan meclis toplantısı, ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Eskişehir İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası’nın ekmek zammı ile ilgili talebi de görüşüldü. Ekmeğe zam talebi ETO üyeleri tarafından kabul edildi.

200 GRAMI 4 LİRA OLAN EKMEK 5 LİRA

Fırın işletmecilerinin geçtiğimiz günlerde talep ettiği, 200 gramı 4 lira olan ekmek 5 liraya, 250 gramı 5 lira olan ekmeğin fiyatı ise 6 liraya yükseltildi. Zamlı fiyatların ise 1 Ocak 2023 tarihi itibarı ile uygulanacağı belirtildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin