Zam farkları bugün yatıyor. Milyonlarca vatandaşın beklediği haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verdi: Zam farkları ve ek gösterge fark ödemeleri bugün yapılıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından emekli, malul, dul veya yetim aylığı alanların aylıklarında oluşan 15 günlük fark ile birlikte ek gösterge fark tutarları bugünden itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacak. 2.3 milyon kişiye ek gösterge farkı dahil 7.8 milyar lira ödeme yapılacak. Peki memur emeklisi ne kadar zam farkı alacak?

Google Haberlere Abone ol
Zam farkları bugün yatıyor. Milyonlarca vatandaşın beklediği haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verdi: Zam farkları ve ek gösterge fark ödemeleri bugün yapılıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından emekli, malul, dul veya yetim aylığı alanların aylıklarında oluşan 15 günlük fark ile birlikte ek gösterge fark tutarları bugünden itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacak.

Memur emeklisi ne kadar zam farkı alacak sorusunun da cevabı verildi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, ek ödeme ve zam farkları konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

ÖĞRETMENE 1622 LİRA FARK

Kaya, "Ne kadar zam farkı alınacak?" sorusunun yanıtını bir örnekle cevapladı. Kaya, "Şimdi örneğin bir öğretmenin 12 bin TL aldığını farz edip yüzde 13.52'lik fark alacağını varsayarsak, öğretmenimize 1622 lira yatacak.

Yatacak fark ödemelerinin emekliye nasıl yansıyacağını da yanıtlayan Özgür Kaya, "Emekliler için ise “8000 TL aldıklarını varsayarsak, yüzde 13,52’lik oran ile 1.081 TL fark alacakları anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

PTT HESAPLARINA YATACAK

Aylık alınan banka veya PTT şubelerindeki hesaplara yatırılacak emekli zam farkı ödemeleri; Aylıklarını her ay alanlara; Ocak ayı olmak üzere 1 aylık tutarında,

Aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan;

1. Grupta Kasım-Aralık-Ocak döneminde aylık alanlara; 1 aylık tutarında,

2. Grupta Aralık-Ocak-Şubat döneminde aylık alanlara; 2 aylık tutarında,

3. Grupta Ocak-Şubat-Mart döneminde aylık alanlara; 3 aylık tutarında
aylık farkı tahakkuk ettirilecek.

- 2 milyon 384 bin 79 kişiye ek gösterge farkı dahil ödenecek fark tutarı 7,8 milyar TL olacak.

- SGK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kapsamında aylık almakta olan 59 bin 115 kişiye toplam 562,6 milyon TL ödenecek.

- 9 bin 541 TL ile 17 bin 347 TL arasında değişen 2022 yılı ek ödeme tutarları hak sahiplerinin banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına bugün yatırılmaya başlanacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin