Zafer Mutlu'nun Oksijen Gazetesi'ne Hürriyet'ten iki flaş transfer! Hangi deneyimli isimler kadroya katıldı?

Zafer Mutlu'nun haftalık olarak okurlarla buluşacak yeni gazetesi Oksijen kadrosuna iki yeni isim katıldı. Uzun zamandır Hürriyet'te görev yapan iki deneyimli Oksijen'e transfer oldu.

Google Haberlere Abone ol
Zafer Mutlu'nun Oksijen Gazetesi'ne Hürriyet'ten iki flaş transfer! Hangi deneyimli isimler kadroya katıldı?

Vatan Gazetesi'nin kurucusu ve eski sahibi 64 yaşındaki gazeteci Zafer Mutlu, haftalık bir gazete çıkarmak için kolları sıvadı. 'Oksijen' isimli gazetenin başında son olarak Milliyet Genel Yayın Yönetmenliği görevinde bulunan Tayfun Devecioğlu olacak. Yazı İşleri kadrosunda Vatan Gazetesi'nden bu yana yol arkadaşlığı yaptığı bir diğer isim eski Vatan Genel Yayın Yönetmeni İsmail Yuvacan yer alacak.

Gazetenin yazı işlerinde yer alacak diğer isimler ise eski Milliyet Yazı İşleri Müdürleri Umut Alphan ve İlke Gürsoy.

Gazete özel haber dosyalarından özel TV sayfalarına, kitap ekine kadar pek çok farklı alana sayfalarında yer verecek.

Bir hafta sonra yayına geçecek olan Oksijen Gazetesi'ne ilk bomba transferler Hürriyet Gazetesi'nden gerçekleşti.

Hürriyet'te televizyon yazıları kaleme alan Elçin Yahşi, artık Oksijen'de okurlarıyla buluşacak. Gazetede, özellikle dijital platformlara da geniş yer verilecek.

Oksijen'in Hürriyet'ten bir diğer flaş transferi ise, Ekonomi Servisi'nde başarılı işlere imza atan Elif Ergu Demiral oldu. Demiral, bundan böyle Oksijen gazetesinde olacağını sosyal medya hesabından duyurdu.

Elif Ergu Demiral, yeni gazeteye transferiyle ilgili, kişisel sosyal medya hesabında şunları söyledi:

"Yenilenme ve OKSİJEN zamanı. ️Yeni bir başlangıç yapmanın heyecanı içindeyim. Bundan tam 26 yıl önce mesleğe başladığım ekiple yollarımız tekrar kesişti.

Bundan sonra Türkiye’nin ilk hafta sonu gazetesi OKSİJEN’de röportajlarıma ve yazılarıma devam edeceğim.

Yeni işler, girişimciler, kadınlar, çevre konuları radarımda olacak.

Şu günlerde en çok Oksijen’e ihtiyacımız var değil mi?

Tek güzel haberim bu değil üstelik...

Beni takip etmeye devam edin"

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elif Ergu Demiral (@elifergu.demiral)'in paylaştığı bir gönderi

ELİF ERGU DEMİRAL KİMDİR?

1973 yılında İzmir’de doğdu. İzmir Bornova Anadolu Lisesi’ni bitiren Ergu, üniversiteyi Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde okudu.

Çalışma hayatına Sabah Gazetesi Ankara Bürosu’nda başladı. Sabah Gazetesi’nde çalıştığı 7 yıl boyunca siyasi parti muhabirliğinin yanı sıra gazetenin eklerinde kadın haklarını savunan yazılar yazdı. Kendini kadın hakları savunucusu olarak tanımlayan Elif Ergu Demiral, gündemi takip eden röportajlar, dizi yazıları ve haberlere imza atarken, bir yandan da TRT’de program sundu. Sabah Gazetesi’nden ayrılarak Vatan Gazetesi’nin kuruluşunda yer alan Ergu Demiral, Vatan Gazetesi’nde de iş dünyası röportajları ve köşe yazarlığı yaptı. Habertürk Televizyonu’nda da 2 dönem söyleşi programı hazırlayan Elif Ergu Demiral’ın farklı dergilerde kadın haklarını savunan ve kadın hikayelerine yer veren yazıları ve röportajları da mevcuttur.

Vedia ve Kanser Olan Mememdi Ben Değil adlı iki kitabı olan gazeteci, kadın sivil toplum örgütlerinde gönüllü olarak çalışmaya devam ediyor.

Gazeteciliğinin ilk yıllarından bu yana kadın hakkını, çabasını, emeğini savunan, araştıran yazan Elif Ergu Demiral, KAGİDER'in 15. yılına ithafen İlham Veren Kadınlar kitabını kaleme aldı. Kitabın satışından elde edilen gelir, 'Proje 15' kapsamında kadın girişimcilerin desteklenmesi için kullanılıyor. Kitaptan oluşan fonla 1500 kadına girişimcilik eğitimleri verilirken, 15 girişimci kadının fikirleri startup projesi olarak destekleniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin