Zafer Bayramı'na Gezi damgası

Ankara'daki 30 Ağustos töreninde Gezi sloganları atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Zafer Bayramı'na Gezi damgası

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) resmi geçit töreni düzenlendi. Tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tören aracında, askeri birlikleri selamlamasıyla başladı. 



Törende “Her yer Taksim, her yer direniş” ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde sloganlar atıldı. 



Törene, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Serruh Kaleli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ ve Ali Babacan, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük ile Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, yabancı misyon şefleri, subay ve astsubaylar ile çok sayıda vatandaş katıldı.



Geçit töreni, paraşüt birliklerinin 3 bin metreden yaptığı atlayışla başladı. Atlayışların tamamlanmasının ardından paraşütçüler, Türk bayrağı ve Atatürk posterini, şeref tribününün önünde açtı. TSK Armoni Mızıkası ve Karma Bando'nun geçiş için alanda yerini alması ardından sonra sırasıyla Tören Birlikleri Komutanlığı, Muharip Gaziler ve İç Güvenlik Gazileri Yürüyüş Grubu şeref tribününün önünden geçti. Türk ordusunun her bir kuvvetini temsil eden birliklerin ve gazilerin ardından, yerli üretim zırhlı araçlar, yerli tasarım alçak irtifa hava savunma sistemi 'Atılgan' ile TSK envanterine yeni giren 'Yıldırım' füze sistemiyle karadaki geçit töreni tamamlandı. Törende, Kara Havacılık Komutanlığına bağlı genel maksat ve taaruz helikopterleri ile Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar gösteri uçuşu yaptı. Türk Hava Kuvvetlerinin akrotim ekibi 'Türk Yıldızları'nın gösterisi ise ilgiyle izlendi. DHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin