Yves Rocher Vakfı desteği ile büyüyen ‘Puduhepa ve Kız Kardeşleri’ projesi doğadan ilham alan yeni bebeğini Bodrum’da tanıttı!

Dünyayı değiştirmek için harekete geçen kadınların çevre ile mücadelelerine yıllardır ışık tutan Yves Rocher Vakfı’nın, kadın özgürlüğü ve eşitliğini desteklemek amacı ile 2001 senesinden bu yana düzenlediği Toprağın Kadınları ödülünün, Türkiye ayağında 2021 kazananı; ‘Puduhepa ve Kız Kardeşleri’ isimli sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Renan Tan Tavukçuoğlu olmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Yves Rocher Vakfı desteği ile büyüyen ‘Puduhepa ve Kız Kardeşleri’ projesi doğadan ilham alan yeni bebeğini Bodrum’da tanıttı!

Bu topraklarda yaşamış kadınların başarı hikayeleri ile çocuklara ilham olan 'Puduhepa ve Kız Kardeşleri' ailesine Yves Rocher Vakfı desteği ile katılan dördüncü bebek Türk kadın botanikçi Asuman Baytop, 14 Temmuz Çarşamba günü ZAI Bodrum’da gerçekleşen bir davet ile tanıtıldı.

Bodrum’daki keyifli davet, ‘Puduhepa ve Kız Kardeşleri’ proje kurucusu Renan Tan Tavukçuoğlu, Yves Rocher Türkiye Genel Müdürü Elif Berker, TOÇEV İcra Kurulu Üyesi Eda Çetin önderliğinde gerçekleşirken Aslı Cüreklibatır, Ece Vahapoğlu, Armağan Portakal, Şebnem Burcuoğlu, Elif Çürüksulu, Sibil Çetinkaya ve Pelin Atay gibi isimler de davete katıldı.

Puduhepa ve Kız Kardeşleri ailesine yeni katılan bebek, Türk kadın botanikçi, bitki toplayıcısı ve eczacı olarak görev yapmış, Türk florasına katkıları ile tanınan, Türk bilim tarihinin önemli ismi Asuman Baytop, Tuvana Büyükçınar’ın tasarımı ile hayat buluyor. Asuman Baytop bebeğin, daha parlak bir gelecek hayali ile aydınlatmaya çalışılan tüm çocuklar için ilham olması amaçlanıyor.

Projenin geliri TOÇEV aracılığıyla kızların eğitimine destek olarak geri dönüyor. Bez bebekleri biçen, diken, dolduran, işleyen kadınlara, evlerinde istihdam sağlayan projenin büyümesi, herkesin ekonomiye katkıda bulunmasına aracı olurken, Yves Rocher Vakfı, Renan Tan Tavukçuoğlu’nun değerli projesini desteklemekten mutluluk duyuyor.

Kurulduğu günden bu yana doğaya ve insana saygı ile yaklaşan ve kadınların çevre için mücadelelerine ışık tutmaya devam eden Yves Rocher Vakfı aynı zamanda 2001’den beri düzenlediği Toprağın Kadınları Ödülü’nün 2022 Türkiye başvurularının da başladığını duyuruyor. Yves Rocher Vakfı tarafından, bu ödül kapsamında bugüne kadar 50’den fazla ülkede, 450’den fazla kadını ödüllendirildi ve toplamda 2 Milyon Euro bağış yapıldı.

Yves Rocher Vakfı desteği ile büyüyen ‘Puduhepa ve Kız Kardeşleri’ projesi doğadan ilham alan yeni bebeğini Bodrum’da tanıttı!

Puduhepa ve Kız Kardeşleri Projesi

Puduhepa tarihteki ilk barış antlaşması olan Kadeş’e mührünü basan, sevgi ve barış sözcüklerini tabletlere ilk olarak kazıtan güçlü bir kadındır. Puduhepa proje ile aynı topraklarda doğduğu kız kardeşlerinin ve kızlarımızın geleceği için binlerce yıl sonra geri döndü.  Puduhepa ve Kız Kardeşleri projesi ülkemizdeki kız çocuklarının kendilerine güvenen bireyler olarak büyümelerine destek olmak ve bunu yaparken Anadolu’dan çıkan kadınların başarı hikayeleriyle onlara yol göstermek ve güçlendirmek amacıyla hayata geçirildi. Anadolu’nun gerçek süper kahramanı kadınların başarı hikayeleri yeni yetişen çocuklara ilham olsun diye, bez bebekler, ilham dolu hikaye kitapları ve anne babalarla eğitmenlere yardımcı olacak gelişim setleri hazırlanıyor. Projenin geliri de TOÇEV aracılığıyla yine kızların eğitimine destek olarak geri dönüyor. Bez bebekleri biçen, diken, dolduran, işleyen kadınlara, evlerinde istihdam sağlayan projenin büyümesi, herkesin ekonomiye katkıda bulunmasına aracı oluyor.

Yves Rocher Vakfı

Yves Rocher Vakfı, doğaya borçlu olduklarını geri verme tutkusuna sahip Rocher ailesi tarafından ‘Doğa, insanlığın geleceğidir.’ mottosu ile 1991 yılında Fransa’nın Bretanya bölgesinde bulunan La Gacilly’de kuruldu. 29 yıl süresince birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan ve atmaya devam eden vakıf, kurulduğu günden bu yana doğayı ve biyoçeşitliliği korumayı misyon olarak benimsedi. 2020 yılı itibariyle Yves Rocher Vakfı resmi olarak "kamu yararı" statüsüne sahiptir.

Dünyada 2001, Türkiye’de ise 2015 yılından beri düzenlenen Toprağın Kadınları Ödülü’ne toplum veya çevre yararına ticari faaliyetler yürüten, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş bünyesinde yer alan ve çevre yararına bireysel projeler yürüten her yetişkin kadın layık görülebiliyor. Yarışmada bugüne kadar 50’den fazla ülkede, 450’den fazla kadını ödüllendirildi ve toplamda 2 Milyon Euro’dan fazla bağış yapıldı.

Gezegene pozitif bir etki bırakmak isteyen ve dünyayı değiştirmek için harekete geçen kadınları destekleyen Yves Rocher Vakfı, bu sene de Türk Kadınlarının girişimlerine destek olmaktan mutluluk duyuyor!

TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) Hakkında

TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı), okumak isteyen ancak ailesinin maddi yetersizliği nedeniyle okuyamayan ya da çalışmak zorunda kalan çocuklara tüm eğitim hayatları boyunca maddi ve manevi destek veriyor. “Okumak her çocuğun hakkıdır” diyerek çıktığı yolda her çocuğu birey olarak kabul edip, onların kültürlü, bilgili, uyumlu, üretken olmaları ve toplumsal hayata kazandırılmaları için hiç durmadan çalışıyor. 1994 yılında 5 çocukla başlayan TOÇEV’in yolculuğu, hayata geçirdiği projelerle 27. yılına girerken 7 milyonu aşkın çocuk ile devam etmektedir.

Her adımında ve her projesinde barışçı, birleştirici, eğitici, şeffaf ve sevgi dolu olmayı kendine görev edinen TOÇEV bu misyonuyla da herkese örnek olmayı hedefliyor. 27 yıldır siyasetler üstü duruşuyla, her tür etnik ve ideolojik tanımlamanın üstünde ve dışında olmakla gurur duyuyor.

Etiketler TOÇEV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin