Yüzlerce polis mercek altında. Londra polisi binden fazla cinsel taciz ve ev içi şiddet şikayeti nedeniyle soruşturuluyor

İngiltere’de 800’den fazla polisin, inceleme altında olduğu açıklandı. Polisler binden fazla cinsel taciz ve ev içi şiddet şikayeti nedeniyle soruşturuluyor. Çok sayıda kadına tecavüz ettiğini itiraf eden bir polis görevden alındı.

Google Haberlere Abone ol
Yüzlerce polis mercek altında. Londra polisi binden fazla cinsel taciz ve ev içi şiddet şikayeti nedeniyle soruşturuluyor

David Carrick adlı bir polis, çok sayıda kadına tecavüz ettiğini itiraf etmişti. Carrick görevden alındı.

BBC'nin haberine göre Londra Emniyet Müdürlüğü (Met), 45 bin mensubunun geçmişlerinin de inceleneceğini duyurdu.

Londra Emniyet Müdürü Sir Mark Rowley, Carrick’in mağdurlarından özür diledi ve “O kesinlikle bir polis memuru olmaması gereken bir insandı” dedi:

“Bu adam kadınları en iğrenç şekilde istismar etti. Bu berbat bir şey" diyen Rowley, sözlerini şöyle sürdürdü:“Kadınları, kızları ve Londralıları yüz üstü bıraktık. Böylesi bir şiddete maruz kalan kadınların yaşadıklarını anlatabilmesi son derece cesurca.
“Bu olayın ardından Londra’da yaşayan bazı kadınların, güvenlikleri için Met’e güvenip güvenemeyeceklerini sorgulayacağını biliyorum. Suçlulara karşı gösterdiğimiz acımasızlığı kendi içimizdekilere karşı gösteremedik.”

Polis teşkilatı 2000-2021 yılları arasında Carrick hakkındaki tecavüz, ev içi şiddet ve taciz suçlamalarından haberdar olmuştu.

Bir Başbakanlık sözcüsü, bu büyüklükteki bir olayın ardından halkın polise güveninin yerle bir olduğunu söyledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin