Yüzlerce çocuk gibi yasa dışı bir şekilde evlatlık verilmişti. Şilili adam 42 yıl sonra annesini buldu

1973 yılında Şili'de yaşanan darbenin ardından ABD'ye götürülen bir adam, 42 yıl sonra biyolojik annesini buldu. Bu dokunaklı buluşma, ailenin ve adaletin uzun bir yolculuğunun sonunda gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Yüzlerce çocuk gibi yasa dışı bir şekilde evlatlık verilmişti. Şilili adam 42 yıl sonra annesini buldu

Bundan 42 yıl önce, Ekim 1980’de Gonzales başkent Santiago’daki Salvador Hastanesi’nde doğum yaptığında, bebeğinin prematüre doğduğu için kuvözde kalması gerektiği söylendi.
Daha sonra da bebeğin öldüğünü söylediler. Cesedini almak istediğindeyse “cesedi imha ettik” dediler.

Oysa bebeği, ABD’de bir çifte evlatlık verilmişti.

Şili’de geçirdiği son günde BBC’ye Zoom üzerinden konuşan Lippert-Thyden, “Evlatlık olduğumu biliyordum. Sevgi dolu bir evde büyüdüm ve ailem benden bir bilgi saklamadı” diyor ve ekliyor:

“Bilmedikleri ve benim de bilmediğim şey ise evlat edinme sürecindeki usulsüzlüktü.
“Ben biyolojik annemin, daha iyi bir hayat yaşayabilmem için beni evlatlık olarak verdiğini sanıyordum. O yüzden evlat edinilme hikayemi, mutlu sonla biten bir hikaye olarak görüyordum.”

Bir şeylerin yanlış olabileceğini ilk defa, üvey annesi ona evlat edinme sürecine dair yasal belgeleri gösterdiğinde düşünmüş:

“Belgelerde üç farklı hikaye vardı: Biyolojik annemin hastaneyi terk ettiği, doğumdan iki yıl sonra beni evlatlık verdiği ve doğumda öldüğü yazıyordu.”
Hayatına aklında bir şüpheyle devam ederken, bir gün Şili’ye giderek bu gizemi çözmek istese de buna pek de öncelik vermemişti.

Ta ki bu yıl Nisan ayında bir gazetede, Şili’den yasa dışı bir şekilde evlat edinilip ABD’ye getirilen bir adamın hikayesini okuyana kadar:
“Yalanların arkasındaki gerçeği açığa çıkarmak istedim ve sahada bana yardımcı olabilecek bir örgüt olduğunu öğrendim.”

Jimmy Lippert Thyden ve biyolojik annesi Maria Angelica Gonzalez'in ilk sarılışı 42 yıl gecikmeli yaşandı.

Şili’de 1970-90 yılları arasında geçen 500 yasa dışı evlat edinme vakası hakkında 2018 başlarında soruşturmalar açılmıştı.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Şili darbe evlatlık
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin