'Yüzde 5 izlenme oranı alayım, öpüp başıma koyayım'

Milliyet televizyon yazarı Sina Koloğlu: "Artık o eski günler yok. Reytinglerde ‘İki haneli’ izlenme oranları devri kapandı. Kendini rahat hisseden sekiz dizi var."

Google Haberlere Abone ol
'Yüzde 5 izlenme oranı alayım, öpüp başıma koyayım'

Sina Koloğlu, bugünkü yazısında yerli dizileri masaya yatırdı. Sektörle ilgili önemli noktalara değindi:



İZLENME ORANLARI TEK HANELİ OLDU



Artık o eski günler yok. Reytinglerde ‘İki haneli’ izlenme oranları devri kapandı. Kendini rahat hisseden sekiz dizi var. Üçü idare ediyor gibi.



Yüzde 5 tehlike çanı



Sektörde konuşulan, “Yüzde 5 izlenme oranı alayım, öpüp başıma koyayım.” Çift haneyi gören iki dizi var; ‘Diriliş Ertuğrul’ (Yüzde 10.73) ve ‘Anne’ (Yüzde 10.33). Sorunu olmayanlar listesindeyse ‘İçerde’ (Yüzde 9.62) ve ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ (yüzde 8.86) bulunuyor. ‘Yüzde 7’leri gören üç dizi ise ‘Kırgın Çiçekler’, ‘Arka Sokaklar’ ile ‘Aşk ve Mavi’. ‘Vatanım Sensin’, ‘Cesur ve Güzel’ ve ‘No: 309’ yüzde 6’nın biraz üzerindeki diziler. ‘Kara Sevda’ hani altıyı zorluyor (yüzde 5.97). ‘Paramparça’ ve ‘O Hayat Benim’ ise yüzde 5 düzeyinde dolaşıyor. Yani tehlikeli sınırda.



Ekranda beklediğini bulamayan reklam verenin asıl müşterisi, dizi film platformları... Netflix boşuna gelmedi. Doğan Holding Blu TV’yi, Doğuş Holding Puhu’yu boşuna kurmadı!



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin