Yüz Yıllık Mucize dizisinin senaristi Nuran Evren Şit'ten şaşırtan itiraf: Tarihimize odaklanarak...

Star'ın dikkat çeken yeni dizisi 'Yüz Yıllık Mucize'nin senaristi Nuran Evren Şit, dizinin hikayesine dair bilinmeyen detayları ilk kez açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Yüz Yıllık Mucize dizisinin senaristi Nuran Evren Şit'ten şaşırtan itiraf: Tarihimize odaklanarak...

Yönetmenliğin koltuğunda Hilal Saral'ın oturduğu Star ekranlarının yeni dizisi 'Yüz Yıllık Mucize', sıra dışı hikayesiyle izleyenleri ekran başına kilitliyor. Başrollerinde Birkan Sokullu ve Ebru Şahin'in yer aldığı başarılı yapımın senaryosunu kaleme alan Nuran Evren Şit, ntv.com.tr'nin sorularını yanıtladı.

'TARİHİMİZDEN BESLENEN BİR HİKAYE OLUŞTURMAYA ÇALIŞTIK'

Herkesin merak ettiği 'Yüz Yıllık Mucize' dizisinin hikayesini yazarken esinlendiğiniz bir yapım ya da eser oldu mu?" sorusuna yanıt veren Şit, şöyle konuştu:

"Hikayenin kök fikri pek çok esere ilham olmuş bir fikir zaten. Yaşlanmanın durması, sonsuz zamanda var olmak. Böyle bir durumun aşk ve duygu ekseninde yarattığı çatışma. Bunu farklı öyküler içinde işleyen pek çok film, dizi, roman hatta efsane var. Biz bunların hepsinden ayrışmaya, bu topraklara, bu kültüre ve tarihimize ait, buradan beslenen bir hikaye oluşturmaya odaklandık. O yüzden özellikle şuradan buradan esinlendik diyemem. Hatta özgün kalabilmek adına, projenin benzerlik taşıdığı söylenen yapımların hiçbirini özellikle izlemedim."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin