Yüz binler Charlie Hebdo için sokakta

Fransa genelinde yüz binlerce kişi son günlerde başkent Paris'te düzenlenen terör saldırılarının kurbanlarını anmak için yürüdü.

Google Haberlere Abone ol
Yüz binler Charlie Hebdo için sokakta

Paris'te haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler için başta Nice, Pau, Orleans, Caen, Lannion, Nantes, Marsilya ve Toulouse olmak üzere Fransa'nın birçok kentinde anma yürüyüşleri düzenlendi.



Polis kaynaklarına göre yürüyüşlere en az 200 bin kişi katıldı. Göstericiler 'Hepimiz Charlie'yiz', 'Ben Charlie'yim' yazılı pankartlar taşıdı.



Yarın da Paris'teki Republique meydanında düzenlenecek terörü protesto yürüyüşüne 1 milyondan fazla kişinin katılması bekleniyor.



Paris'te 7 Ocak'ta haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'ya saldırı düzenlenmiş, 12 kişi hayatını kaybetmişti. Bir gün sonra Montrouge'da silahlı bir kişi bir polis memurunu öldürmüştü. Paris'in Porte de Vincennes bölgesinde Musevilerin işlettiği bir markete de dün  saldırı düzenlenmiş 4 kişi öldürülmüştü. Fransa'da son üç gündür yaşanan terör saldırılarında toplam 17 kişi hayatını kaybetti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin