Yurtdışında nasıl iş bulunur. Yurtdışında çalışma izni nasıl alınır. Yurtdışında en çok aranan meslekler hangileri?

Yurtdışında çalışmak, kariyerini global olarak sürdürmek isteyen birçok adayın hedefinde. Genellikle mesleğiniz ne olursa olsun yurtdışında iş bulma fırsatınız bulunuyor. Bunun için yurtdışında iş arama sürecinde doğru bir yol izlemek gerekiyor. Yurt dışında çalışmak için iş bulmak, çalışma izni almak, kalacak yeri ayarlamak gerekiyor. Peki yurtdışında nasıl iş bulunur? Yurtdışında çalışma izni nasıl alınır? Yurtdışında en çok aranan meslekler hangileri? İşte merak edilen tüm yanıtlar.

Google Haberlere Abone ol
Yurtdışında nasıl iş bulunur. Yurtdışında çalışma izni nasıl alınır. Yurtdışında en çok aranan meslekler hangileri?

Yurtdışında iş bulmak internet sayesinde eskisine göre artık daha kolay. Günümüzde birçok kişi internet sayesinde kendi imkanlarıyla yurtdışında iş bulabiliyor. 

Yurt dışında iş bulmak için çalışmak istediğiniz ülkenin iş başvuru internet sitelerinden hesap açabilirsiniz. Ardından CV oluşturabilir ve çalışmak istediğiniz mesleği seçerek iş arama sürecine başlayabilirsiniz. İş ilanlarının yer aldığı birkaç siteye kaydolmanız ve CV hazırlamanız iş bulma şansınızı kolaylaştırır. Mesleğiniz ne olursa olsun işçi ve işverenleri birleştiren bu platformlar sayesinde yurtdışında yaşama ve iş bulma imkanınız olabilir. İş bulma sitelerinin yanı sıra çalışmak istediğiniz şirketin internet sitesine girerek ilgili birimlere e-posta yoluyla iş başvurusu yapabilirsiniz.

Yurtdışında çalışmak ve yaşamak istiyorsanız dil bilmek önemlidir. İngilizce bilmek bir yana Almanya, İşviçre, Finlandiya gibi refah ülkelerde çalışmak istiyorsanız o ülkenin dilini bilmek de CV'nizi öne çıkarabilir.

Yurtdışında ev sahipleri ve kiracıları bir araya getiren internet siteleri sayesinde, işinize yakın olan bölgede kalacak yerinizi bulabilirsiniz.

ÇALIŞMA İZNİ NASIL ALINIR?

Yabancı şirketlerde çalışma izni için bulunduğunuz ülkedeki Türk konsolosluğuna başvuru yapmalısınız. Başvurunun ardından yabancı kurumdan davet almanız işinizi kolaylaştırır. İzin alabilmek için pasaport, diploma, kimlik nüshalarını ve başvuru formu gibi istenen belgeleri eksiksiz iletmek gerekir. 

Portekiz, İrlanda, Danimarka, Almanya ve Finlandiya en kolay çalışma izni veren ülkelerdendir. Çalışma izni en zor veren ülkeler arasında Vatikan ve Liechtenstein yer alır.

GREEN CARD NASIL ALINIR?

Yurt dışında çalışma yöntemlerinden biri de Green Card sahibi olmaktır. Green Card ABD'de hayat boyu çalışma ve yaşama hakkı verir. Bu sayede Amerikan vatandaşlık haklarının çoğuna sahip olunur. 

Green Card çekilişi her yıl online olarak yapılır. Çekilişte herkesin şansı eşittir. Başvrular alındıktan birkaç ay sonra Green Card çekiliş sonuçları açıklanır ve kazanan kişiler ABD'de çalışma ve yaşama fırsatına sahip olur.

YURTDIŞINDA EN ÇOK ARANAN MESLEKLER HANGİLERİ?

Meslek sahibi olan çoğu insan aynı işi yurt dışında da yapabiliyor. Yurt dışında yazılım mühendisliği, grafiker, garson, dijital pazarlama, inşaat işçisi ve daha birçok meslek grubundan iş bulabilirsiniz.

İşte yurtdışında en çok aranan meslekler;

Hemşire

Makine mühendisi

Eczacı

Elektrik mühendisi

Muhasebeci

Web Tasarım ve Geliştirme

Aşçı

Biyomedikal Mühendislik

Doktor

İşitme ve konuşma terapisti

Röntgen uzmanı

Elektronik mühendisi

Bilgisayar uzmanı ve programcısı

Maden ve petrol mühendisi

Bilgisayar mühendisi ve analistleri

İnşaat mühendisi

Fizyoterapist

Veri tabanı ve bilgisayar ağı uzmanı

Psikolog

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin