Yurt gazetesi sendikalı oldu!

Türkiye Gazeteciler sendikası ile Yurt gazetesi arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Yurt gazetesi sendikalı oldu!

Bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde geçtiğimiz hafta taraflar anlaşma sağladı.



Yurt gazetesi binasında bugün yapılan imza töreninin ardından sözleşme kamuoyuna duyuruldu.



İmza törenine gazete çalışanları, gazete sahibi Durdu Özbolat ile TGS Genel Başkanı Uğur Güç, TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş katıldı.



Yurt gazetesi sendikalı oldu!



Tören sırasında konuşan Özbolat, Yurt gazetesi için kötü günlerin artık geride kaldığını, gelecekteki hedeflerinin herkesin fikir sahibi olduğu, kollektif bir gazete çıkarmak olduğunu belirtti.



Ekonomik sorunlarını da en kısa sürede çözeceğini belirten Özbolat, daha güçlü bir Yurt gazetesinin okurlarıyla buluşacağını kaydetti.



Cumhuriyet, Aydınlık ve Sözcü gazetelerine de seslenen Özbolat; “Sizlerde sendika ile masaya oturmalı ve toplu sözleşme imzalamalısınız“ dedi.



Yüzde 10 zam



TGS Genel Başkanı Uğur Güç ise imzalanan sözleşme hakkında bilgi verdi. Güç, “Yapılan anlaşmaya göre çalışanlara birinci yıl için ücretlerine yüzde 10, ikinci yıl ücretlerine net 250 TL seyyanen zam yapılacak.



Yurt Gazetesinin kuruluş yıldönümü olan 29 Ocak ve TGS'nin kuruluş yıldönümü olan 10 Temmuz tarihlerinde olmak üzere çalışanlara net 300 ‘er TL ikramiye ödenecek. Dini ve resmi bayramlarda çalışan TGS üyelerine günlük ücretlerinin iki katı ücret verilecek.



Sarı basın kartı olmayan çalışanlara 170 TL yol parası, 0-6 yaş grubundaki çocuğunu kreşe gönderen TGS üyesine aylık 150 TL kreş yardımı yapılacak. Evlenen sendika üyelerine 1000  TL, çocuğu dünyaya gelen sendika üyelerine 1000 TL yardım yapılacak. İşyerinde işçilerin disiplin uygulamaları ile iş akitlerinin sona erdirilmesi hakkında görüş bildirmek, işin verimliliği için gerekli önerileri yapmak ve TİS’nin uygulama ve yorumundan kaynaklanan uyuşmazlıkları görüşmek üzere 3 kişilik İstişare Kurulu oluşturulacak” dedi.



Güç, Yurt gazetesi ile imzalanan sözleşmenin ardından tüm gazetecileri TGS’de örgütlenmeye çağırdı.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin