Yurt Gazetesi Genel Yayın Müdürü Merdan Yanardağ'a verilen cezaya Basın Konseyi'nden kınama!

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç Yurt Gazetesi Genel Yayın Müdürü Merdan Yanardağ’a verilen cezayı kınadı. Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, "İfade özgürlüğü cezalandırılamaz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Yurt Gazetesi Genel Yayın Müdürü Merdan Yanardağ'a verilen cezaya Basın Konseyi'nden kınama!

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç: “Yurt Gazetesi Genel Yayın Müdürü  Merdan Yanardağ’a verilen ceza ülkemizdeki toplumsal barış ve basın özgürlüğü adına  herkesi karamsarlığa itmektedir. Silivri yargılamalarında, gazetecilere çıkan ağır cezalar Türk hukuk sistemi üzerinde tartışmalara neden oldu. İfade özgürlüğü cezalandırılamaz’’ dedi.

Yurt gazetesi genel yayın müdürü Merdan Yanardağ hakkında 5 ağustos Silivri karar duruşmasında çıkan  10 yıl 6 aylık hapis cezasının ve arkasından yakalama emri çıkarılmasının  çok  ağır bir karar olduğunu söyleyen Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ile Genel Sekreter Namık Koçak, dün Yurt gazetesini ziyaret ettiler.

Genel müdür Ezgi Seda Özbolat ve Yazıişleri Koordinatörü Tekin Cebeci ile konuşan Türenç, Merdan Yanardağ’la yıllardır aynı mesleği yaptıklarını, bir dönem aynı gazetede çalıştıklarını söylerken, ‘’Merdan Yanardağ mesleğinin hakkını veren, basın özgürlüğünün, ifade özgürlüğünün demokrasiler için vazgeçilmez ana değerler olduğuna inanan bir gazetecidir. Bu çizgide mesleğini yapan gazetecinin en ağır cezalara çarptırılması toplumsal barışı  zedeler, herkesin de adalet sistemini tartışmasına yol açar.’’ dedi.

Basın Konseyi Başkanı Türenç, şöyle devam etti:

"Kamuoyunun öğrenme hakkı ve  düşünce özgürlüğü adına basına önemli görevler düşmektedir. Sosyal barışın ve adalete duyulan güvenin korunması çok önemli. Gazetecilerin böylesi ağır cezalara çarptırılmaları, siyaset, basın ve hukuk çevrelerinde tartışılmasına yol açması adalet duygusu adına düşündürücüdür.

Kuşkusuz, bağımsız yargıyı demokrasinin temel taşı olarak görmekteyiz. Tüm meslektaşlarımızın en kısa sürede özgür kalmalarını istiyoruz. Kamuoyu, Yargıtay kararlarını önemseyerek bekliyor."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin