Yurt bulamayan 9 bin 300 öğrenci çadırda kalacak. Üniversite öğrencilerin barınma sorununu böyle çözdü

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) örgün öğretim görecek binlerce öğrenci barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı. Üniversite öğrencilerin barınma sorununu kıl çadırlar ile çözdü.

Google Haberlere Abone ol
Yurt bulamayan 9 bin 300 öğrenci çadırda kalacak. Üniversite öğrencilerin barınma sorununu böyle çözdü

2023 - 2024 eğitim öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala öğrencilerin barınma sorunu patlak verdi.

Üniversite eğitimi alacak öğrenciler için yönetim, yurt sorununu kampüs içine kurulacak kıl çadırlar ile çözmeyi planladı.

Binlerce öğrencinin yeni eğitim döneminde çadırda kalması planlanıyor.

9 BİN 300 ÖĞRENCİ FAYDALANACAK

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerde yurtların birçoğu hasar aldı. Böylelikle KSÜ'de eğitim alacak 9 bin 300 öğrencinin barınma sorunu ortaya çıktı. 

Yurt bulamayan 9 bin 300 öğrenci çadırda kalacak. Üniversite öğrencilerin barınma sorununu böyle çözdü

Üniversite yönetimi öğrencilerin barınma sorununu çözmek için kampüs içinde bulunan yaklaşık 59 dönümlük arazi içerisine farklı şekillerde 450'ye yakın kıl çadırı kuracak.

"ÖĞRENCİLER İÇİN BARINMA SORUNU ÜST DÜZEYDE"

KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kahveci, kampüs içerisine kurulacak olan çadırlar hakkında bilgi verdi ve şunları kaydetti: “Etnospor Genel Müdürlüğü ile görüşme yaptık ve bu görüşme sonucunda onlar üniversitemizin bir kısmında zaten vatandaşlarımızın kaldığı kıl çadırları yani Kırgız çadırları diye diye ifade ettiğimiz çadırlardan barınma yerleri oluşturmuşlardı. Öğrencilerimiz için şehrimizde barınma sorunu üst düzeyde ve bunun için kendilerinden bir destek istedik ve bu noktada Etnospor bize yardımcı olacaklarını söylediler. Öğrencilerimiz için kıl çadırı kuracağımız arazimiz yaklaşık 59 dönümlük bir arazi. Bu arazinin üzerine yaklaşık 450 tane çadır ve oba kuracağız. Çadırların her biri farklı şekillerde olacak ayrıca çadırların olduğu yere öğrencilerin istifade edebileceği sosyal alanlar olacak. Çadırların etrafı güvenli hale getirilecek, giriş ve çıkışlar güvenlikli olacak”

Yurt bulamayan 9 bin 300 öğrenci çadırda kalacak. Üniversite öğrencilerin barınma sorununu böyle çözdü - Resim : 2

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin