'Yunus Nadi Öykü Ödülü' genç yazarın

Başar Başarır öykü dalında ödülün sahibi oldu.

Google Haberlere Abone ol
'Yunus Nadi Öykü Ödülü' genç yazarın

Roman,öykü, fotoğraf, şiir, karikatür ve sosyal bilimler olmak üzere 6 dalda verilen Türkiye’nin en köklü ödül organizasyonlarından biri olan 'Yunus Nadi Ödülleri' bu yıl 69. kez toplanan komite öykü dalında ödüle 'Teklifinizle İlgilenmiyorum' adlı kitabıyla Başar Başarır’ı layık buldu.

 

2013 yılında Can Yayınları’ndan çıkan 'Teklifinizle İlgilenmiyorum' kitabı her kesimden insanı ve hayat öykülerini bir kapak altında toplamış, dil zenginliği, mizah anlayışı ve akıcılığıyla edebiyat çevreleri ve okurun beğenisini kazanmıştı. 

 

Hikmet Altınkaynak, Metin Celal, Faruk Duman, Cemil Kavukçu ve Osman Şahin’den oluşan seçici kurul kararıyla Başar Başarır’a layık görülen ödül, 23 Haziran 2014 Pazartesi günü Şişli Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle yazara teslim edilecek.



BAŞAR BAŞARIR KİMDİR?



Başar Başarır 1970’te İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’ni ve Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Londra’da City University Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 1995 yılından itibaren televizyon yayıncılığı alanında çalışıyor. 2004 yılında Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazandı.



Yayımlanmış öykü kitapları: Kent Kitabı (1992), Eski Şehrin Ayazı (1996), Nedir Hayat (2000), Getirin O Günleri Yakalım Bu Öyküleri(2003), Çıktığınız Hevesle İniniz (2004), Düzenboz (2012), Teklifinizle İlgilenmiyorum (2013) Bize Umut Gerek (2014).


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin