Yunanistan'ın saldırıya hazırlanması demek Yunanistan'ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey! Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş Yunanistan açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan gerginliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın Türkiye'ye saldırıya hazırlanması konusundaki soruya Çavuşoğlu, "Bu Yunanistan'ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'ın saldırıya hazırlanması demek Yunanistan'ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey! Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş Yunanistan açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan gerginliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın Türkiye'ye saldırıya hazırlanması konusundaki soruya Çavuşoğlu, "Bu Yunanistan'ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, SETA tarafından düzenlenen "Ege ve Doğu Akdeniz'de Türk Dış Politikası" panelinin açılış konuşmasını yaptı. 

Çavuşoğlu, "ABD'ye soruyoruz, bunlar Rusya'ya karşı kurulan üsler diyor. İnandırıcı değil. Yunanistan'da bulunan ABD büyükelçisinin attığı tweet'ler, tamamen Yunanistan yanlısı. ABD'nin terazisi, kantarı bozuldu. Rum Kesimi son zamanlarda kara para aklama konusunda bizimle işbirliği yaptı dediler. Hani şeffaf bir yönetimdi, daha önce kara para akladığını söylemiyorsunuz. Bunun karşılık silah hediye etmek mi?" diye konuştu.

Mısır ile normalleşme süreci hakkında konuşan Çavuşoğlu, "Sürecin yavaş ilerlemesinin sebebi biz değiliz. Libya ile hidrobarkon anlaşması Mısır aleyhine değil. Biz olmasaydık bugün Libya, Suriye gibi olacaktı. Trablus diye bir şehir kalmayacaktı. Bizim mevcudiyetimiz aslında barış ve istikrarın teminatı. Bizim açımızdan Mısır'a yönelik bir sorun yok, Mısır'ın da Arap dünyası için, Afrika için, Akdeniz için önemli bir ülke olduğunu biliyoruz. Türkiye ve Mısır'ın işbirliğinin de bölgeye pozitif yansımaları olacaktır. Biz ilişkileri normalleştirmede samimiyiz ama diplomatik bir tabir var, tango iki kişiliktir diye" ifadelerini kullandı.

KKTC'nin tanınmasıyla ilgili olarak Çavuşoğlu, "KKTC'nin devlet olarak tanındıktan sonra tam üye olması mümkün olur ama şu anda uluslararası tanınırlığı olmadığı için çözüm olmuyor. Cumhurbaşkanımızın çağrısı da bu. 54 sene müzakere edildi, Rum tarafı paylaşmak istemediği için hiçbir şeyi çözüm alınamadı. Bu yönde BMGK da adım atmıyor, tanıma konusunda kampanyamızı başlattık. İlk hedefimiz Türk devletleri teşkilatlarına gözlemci olmak. Şu anda KKTC'de temsilci açma adımı görmedik. Önümüzdeki günlerde bazı güzel gelişmeler de olacak, dünyanın farklı yerlerinde temsilciliklerini artıracağız" dedi.

Yunanistan'ın izlediği siyaseti eleştiren Çavuşoğlu, "Başta Dandias olmak üzere aleyhimize konuşmayı sürdürdü" dedi. "Verdiğimiz yanıtlar Yunanistan'ı çileden çıkardı" diyen Çavuşoğlu, bu yanıtlar ile Atina'nın propagandasının çöktüğünü görmeye başladığının altını çizdi.

 Çavuşoğlu, "Yunanistan sahte fotoğraf ve bilgiler ile bize çamur atmaya kalkıştı. Biz de belgeler ile bunlara yanıt verdik" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın azınlıkların hak ve özgürlüklerini ihlal ettiğini belirten Çavuşoğlu, "AİHM kararlarını uygulamıyorlar" dedi.

Çavuşoğlu söz konusu hasım yaklaşımın Ege ve Akdeniz'de de yaşandığını belirtti. Çavuşoğlu, "Yunanistan’ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Yunanistan’a diyoruz. Arkanızda kim var ona bakmayın. Karşınıza kimi alıyorsunuz ona bakın" ifadelerini kullandı. 

TAHIL KORİDORU AÇIKLAMASI

Bakan Çavuşoğlu tahıl koridoru ile ilgili de şu açıklamayı yaptı: "Rusya'nın ihraç ettiği gübre ve tahıl yaptırım listesinde değil ama bu ürünleri taşıyacak gemiler halen limana yaklaşamıyor. Cumhurbaşkanımız ile Putin, görüşmelerinde tahılın daha az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelere gitmesi ve kendi ürünlerinin ihracatında yaşanan sorunları ifade ediyordu. Tahıl anlaşmasının uzatılması ve sorunsuz şekilde işlemesi konusunda mutabakata varacağımıza inanıyorum."

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin