Yunanistan'ın Meriç Bölgesinde 18 kişinin cesedi bulundu

Yunanistan'da çıkan yangın günlerdir devam ediyor. Yangınların sürdüğü Meriç Bölgesi'ndeki ormanlık alanda 18 kişinin cesedi bulundu. Öte yandan yangının Türk köylerine ulaştığı da bildirildi. Edirne Valisi Yunus Sezer, "talep edildiği takdirde Yunanistan'a yardım etmeye hazırız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'ın Meriç Bölgesinde 18 kişinin cesedi bulundu

Yunanistan'da, Aspropirgos'taki yangının Silahlı Kuvvetlere ait Elefsina'daki havaalanına yaklaştı.

Dumanların 110 bin kilometrekare alanı kapladığı ülkede, yangınlarla mücadeleye 6 ülkeden destekle devam edilecek.

Bununla birlikte, yangının devam ettiği Meriç Bölgesi'ndeki ormanlık alanda 18 ceset bulunurken, yangın Türklerin yoğunlukta olduğu köylere de ulaştı.

Türkiye, Yunanistan’a Dedeağaç ve Rodop şehirlerinde devam eden yangınlarla mücadele için yardım teklifi yaptı.

Yunan Devlet Televizyonu ERT'nin haberine göre, 4 gündür devam eden yangın, 112'nci Muharebe Kanadının bulunduğu Elefsina'daki askeri havaalanına yaklaştı.

Bölgeye intikal eden itfaiye ekipleri, yangının askeri havaalanına ulaşmaması için çalışmalara başladı. Havaalanının içinden de yangının içeri girmesini önlemek için çalışma başlatıldı.
Cep telefonlarına Sivil Koruma biriminden gönderilen mesajda, bölgedeki aşırı dumandan olumsuz etkilenmemeleri için vatandaşlardan dışarı çıkmamaları, kapı ve pencerelerini kapalı tutmaları istendi.

Aspropirgos'ta yangın tehlikesi ile karşı karşıya olan bazı yerleşim birimleri ise tahliye edildi.

YANGINLAR TÜRK KÖYLERİNE ULAŞTI

Batı Trakya'daki Rodop kentinde de alevler yükseldi.Yangın, Türklerin yoğunlukta olduğu Yassıköy, Narlıköy, Susurköy, Kozlu Dere, Çepelli ve Müsellim köylerini etkisi altına aldı.
Bazı evler yangından etkilendi. Köy sakinleri güvenli bölgelere götürüldü.

EDİRNE VALİSİ: YARDIMA HAZIRIZ

Edirne Valisi Yunus Sezer, Yunanistan'ın talebi halinde yardıma hazır olunduğunu söyledi.

Sezer şöyle konuştu: "Yunanistan'a afet noktasında, yangınlar noktasında yardımcı olacağımızı ilettik. Bu noktada Orman Genel Müdürlüğümüzün hava araçları noktasında hazırlığı var. Yine bizim de yerelde hem arozözler hem de itfaiye ve benzeri araçlar noktasında da bir hazırlığımız var. Yunanistan tarafı ihtiyaç duyduğu anda da yardıma hazır olduğumuzu da belirtmek isteriz."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin