Yunanistan'daki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Can kaybı 16'ya yükseldi, savcılık soruşturma başlattı

Yunanistan'da Daniel Fırtınası'nın neden olduğu selde ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'daki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Can kaybı 16'ya yükseldi, savcılık soruşturma başlattı

Geçtiğimiz hafta Yunanistan'da etkili olan Daniel Fırtınası'nın yol açtığı sel felaketinin ardından arama çalışmaları devam ediyor.

Hayatını kaybeden kişi sayısı yükselirken dalgıçlarla yürütülen çalışmalarda Volos kenti yakınlarında denizden 1 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı, cesedin kimlik tespiti için morga götürüldüğü belirtildi.

Bu kapsamda hayatını kaybeden kişilerin sayısı 16'ya yükseldi.

TELEF OLAN HAYVANLAR İTLAF EDİLDİ

Yunanistan'ın orta kesiminde etkili olan sel ev, çiftlik ve altyapıda hasara neden oldu. Belediye ekipleri hasarın önüne geçebilmek için selde telef olan on binlerce çiftlik hayvanı itlaf etti. Erişilemeyen bölgelere ise helikopterle yardım malzemeleri ulaştırıyor. Tıbbi müdahalelere ihtiyaç duyan yaşlılar ise tekne ve iş makineleriyle güvenli bölgelere götürülüyor.

SAVCILIKTAN SORUŞTURMA

Öte yandan savcılık geçtiğimiz gün selden etkilenen bölgedeki yetkililerin kamu tarafından finanse edilen sel önleme projelerini zamanında tamamlamadıkları yönündeki iddialar üzerine soruşturma talimatı verdi. Suçlamaların arasında görev ihlali ve görev ihlali sonucu adam öldürme de yer aldı.

ERDOĞAN'DAN YARDIM TEKLİFİ

Yunanistan Cumhurbaşkanlığı tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou'ya mektup gönderdiği belirtildi. Mektupta ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Yunanistan'daki son orman yangınları ve selde ölenler için baş sağlığı dilediği, yardım için hazır olduklarını ifade ettiği belirtildi.

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin